Månkraft – en intervju med Merilyn Kesküla

Merilyn Kesküla är månaktivisten som landade på månen efter en fullständig kollaps i livet. Det skulle till en krasch för att hon skulle hitta tillbaka till sitt lekfulla intresse som barn – planeter, månen och astrologi – och därmed sin bästa livsrytm. Som många andra var det i den naturliga rytmen som universum leder som Merilyn hittade hem. Sedan dess har hon lagt om sitt liv efter månens cykler.

Vi på Livsenergi fick möjligheten att träffa Merilyn i samband med att vi lanserade hennes bok Månkraft. I vårt samtal pratar vi om månen som företeelse, vår naturliga dragning till den och vad vi skulle kunna hämta från månens kraft och föra in i våra liv. Vi pratar om ritualer och dagliga övningar – om det är viktigt eller ej, och hur det kan vara olika för var och en av oss. Merilyn har många sunda åsikter som alltid landar i att vi ska lyssna på oss själva och känna efter vad som är riktigt och viktigt för oss och inte göra något bara för att man ska. Vi pratar också om:

  • Hur vi kan förstå och jobba med de olika månfaserna på ett sätt som är rätt för var och en av oss
  • Det vackra tomrummet i den mörka månen och hur vi nyttjar det på bästa sätt inför nymånens ankomst
  • Nymånens markör för en ny och kreativ tillväxtperiod
  • Fullmånens koppling till nymånen i samma stjärntecken (6 mån) – som ett naturligt tidspann för reflektion
  • Månen i olika stjärntecken och hur vi kan arbeta med dem alla. ”Det är här det börjar bli riktigt fascinerande” säger Merilyn.

”Det här är en bok att arbeta med, regelbundet, och bläddra fram och tillbaka”, säger Marilyn.

Vill du läsa mer om Merilyn – klicka HÄR.

Vill du läsa mer om boken Månkraft – klicka HÄR.

Det finns också ett läsprov som du gärna får bläddra i, se HÄR.

Kortare klipp från intervjun