Yulia Van Doren: ”Vibrationer är mitt livsverk”

Yulia Van Doren är en fascinerande kvinna med en fascinerande livshistoria! Hon är lika vacker på utsidan som på insidan och utstrålar verkligen värme och ett genuint brinnande intresse för det hon gör. Vi är så glada att vi fick möjligheten att träffa henne och vill verkligen slå ett slag för att lyssna på den fullständiga intervjun online!

Yulia föddes i Moskva men familjen immigrerade till USA 1984. Hon växte upp i Pennsylvania och New York, äldst av åtta syskon, med sin ryska mamma – mezzosopran och pianist – och sin amerikanska pappa – jazzpianist. Barndomen präglades av musik och Yulia kom att bli en hyllad och prisbelönt operasångerska med hela världen som scen.

Yulia berättar att hon är hemskolad och uppväxten var fylld med allt metafysiskt. Kristaller var en naturlig del av hennes liv, men mot bakgrunden av hennes karriär som operasångerska blev hon ändå ganska förvånad och osäker när hon började känna en enorm längtan efter att få dela med sig av sin kunskap och sina tankar om kristaller. Känslan var så stark att hon undrade om hon höll på att bli galen.

Detta var i samma veva som hon och hennes man på grund av familjeangelägenheter valde att flytta från New York till Kalifornien och den lilla gruvstaden Grass Valley. Och hör och häpna om inte huset de valde att bo i låg på toppen av en gammal guldgruva! Man blir alltså inte förvånad när hon berättar att flytten innebar att hon blev än mer inspirerad och fick visioner om kristaller på ett helt nytt sätt. Hon insåg till slut att kristaller och musik inte alls skiljer sig så mycket åt. De handlar båda om vibrationer. Efter en släng av identitetskris har hon kommit fram till att hennes livsverk är just vibrationer och att musiken och kristallerna är lika viktiga för henne.

Hennes alias, eller varumärke Goldirocks föddes som ett svar på att hon såg en lucka i kristallvärlden. Hon hittade inte det hon själv önskade sig i fysiska butiker eller på nätet: det enkla, rena fokuset på kristallen. Yulia älskar metafysiska butiker, men blir lätt överväldigad av de många olika sakerna där. Med fokus på en sak – kristallen – skapade hon sitt instagramkonto och blev Goldirocks för världen.

Vad betyder kristaller för dig?

– Kristaller är för mig delvis ett verktyg för intention. Jag tycker att man ska ha dem synliga så att man blir påmind om deras betydelse och intentionen varje gång man ser dem. När du tar in en kristall i ditt liv kommer magi att ske, oavsett om du programmerar den med en intention eller inte.

Hon säger att många fler börjar öppna upp för kristallernas vibration och energi, i och med att de inser att det finns någonting större, någonting mer därute som man inte kan se och ta på men som ändå alltid är närvarande.

Vad bär du själv för kristaller?

– Jag har inte på mig kristaller varje dag, förutom min lilla diamant i min vigselring. De senaste åren har jag känt mig alltmer dragen att bära guld. Det är en intensivt kraftfull metall som känns bra att bära.

Yulias favoritkristaller är rosenkvarts, ametist och den guldglittrande pyriten.

– Pyrit är väldigt tung och fantastisk för att grunda idéer så att de blir verkliga. Den hjälper människor ta fram deras innersta och våga visa det för världen, att utveckla ett starkt självförtroende.

Avslutningsvis, finns det någonting du vill säga till dina svenska läsare?

– Jag har aldrig varit i Sverige men känner att skandinaver är ett grundat folk, ”people of the stone”. Lita på er intuition! Gå ut i trädgården eller åk ut på landet och samla stenar som finns där och omge dig med landets skönhet i ditt hem.

Intervju: Alexandra Jerselius

Text: Sofia Ekholm

 

 

 

Kort om boken

Låt oss presentera den ultimata, handväskvänliga kristallboken fullspäckad med ett brett spektrum av kristallkunskap: Kristallmagi – Den moderna guiden till kristallhealing av Yulia Van Doren. Här finns all information du behöver för att sätta kristallkant på din vardag, allt från det grundläggande i hur man väljer kristaller, hur man använder, programmerar laddar och renar dem till konkreta tips på olika användningsområden i livet.

Till exempel får du:

• stifta bekantskap med runt 50 olika kristaller med starkt helande och balanserande energier
• insikt i unika egenskaper hos våra älskade ädelmetaller
• lära dig om regnbågsmagi kopplat till kristallernas färg och mycket mer.

Namnlös design

Yulia Van Doren på 30 sekunder

Stjärntecken: Jungfru i både sol- och måntecknet. ”Jag är perfektionist, så vill man få någonting gjort fort ska man inte anlita mig!”

Gör: Grammybelönad operasångerska, ljudhealer, kristallexpert, författare till två kristallböcker och grundare till varumärket Goldirocks (2015)

Bor: Den gamla ”guldgrävarstaden” Grass Valley i Nevada, nära San Fransisco. ”Det är en speciell plats, jag är så tacksam för att vara här.”

Civilstatus: Gift

Tidigare böcker: Kristaller: den moderna guiden till stenarnas magi, 2019

Instagram: @goldirocks.co

Hemsida: www.goldirocks.co/