6 frågor till Sofia Ekholm

Foto: Viktor Krant

Sofia Ekholm är en av Livsenergis fantastiska bloggare! Genom orakelkorten vägleder hon oss dagligen och påminner oss om hur viktigt det är att lyssna inåt. Hennes läggningar är otroligt populära och väcker både uppskattning som insikt. I den här artikeln passar vi på att lära känna Sofia lite närmare!

Vem är Sofia Ekholm, personen bakom Sofia the Intuitive?

– Jag är en gift småbarnsmamma som bor i Kalmar ett stenkast från havet. När jag inte vägleder människor med hjälp av orakelkort och pendel jobbar jag som frilansskribent och korrekturläsare. Mina största intressen är att yoga, läsa och resa – och hänga med min fantastiska fyraåriga dotter såklart. Hon bidrar med såväl gapskratt som nya insikter och grå hårstrån!

Varför har du valt att arbeta som intuitiv och andlig vägledare?

– Ja du, det har helt enkelt bara ”blivit så”. När jag började spå i kort och med pendel, av rent intresse, märkte jag att det gick oerhört bra och att de som kom till mig blev väldigt nöjda. ”Pricksäkert”, ”Som om du kan läsa mina tankar” och ”Jag sitter här med tårarna rinnande för det är så träffande och insiktsfullt” är vanliga omdömen från mina klienter, och det gör mig både glad och rörd! Så jag bestämde mig för att satsa och våga ta steget ut ur den andliga garderoben… Vilket jag inte har ångrat en dag sedan dess! Visst, det finns dem som tycker att man är ett ”nut job”, men det får stå för dem. De vet inte vad de går miste om, haha!

Vad inspirerar dig mest med ditt jobb?

– Dels andevärlden men främst dem som kommer till mig. Att kunna hjälpa någon, oavsett vad det gäller, är oslagbart. När jag får tacksamma meddelanden och mejl vet jag att jag har hamnat rätt och att allt jag varit med om har lett mig hit där jag är idag. Allting – ALLTING – sker av en anledning. Det kan bara ta lite tid att inse det och se helheten och därmed meningen.

Vilka är dina spirituella inspiratörer?

– Åh, det är svårt… dels så inspireras jag av mitt ”eget” personliga medium som jag går till, men också exempelvis av mediet Laura Lynne Jackson. Jag tycker även de svenska medierna Terry Evans och Pierre Hasselbrandt är bra, de är ödmjuka och har stor respekt för såväl arbetet som den andra sidan. Sedan måste jag säga att en stor inspiration är alla de människor som vågar lyssna inåt och följa den inre rösten och längtan, trots det kanske går stick i stäv med vad andra runt omkring tycker, anser och vill. Att följa den inre rösten är det enda rätta, den leder en inte fel. Men det krävs mod och att man inte bryr sig så mycket om vad andra tycker. Så självklart inspireras jag också av alla de som kommer till mig som vågar att förändra sina liv efter att ha fått bekräftat från andra sidan att det de vet och känner är sant.

Hur går du tillväga när du själv behöver vägledning?

– Jag har som sagt ett eget medium som jag går till ibland, för jag är av åsikten att man sällan kan göra ett lika bra jobb på sig själv som när man vägleder andra andligt. Men allt handlar egentligen om att skala av och lyssna, för alla svar finns där, inom oss. Det är dock så mycket lättare sagt än gjort, för när man som mamma eller pappa står med sysslor – såväl arbets- som familjerelaterade – upp till öronen är det inte lätt att lyssna inåt, då handlar det mer bara om att ”klara av” och ”få undan det värsta”. Jag tror de flesta kan relatera till det. Därför är jag noga med att få tid för mig själv, och det får jag på yogamattan eller när jag tar promenader, gärna i skogen. Jag försöker också få till en regelbunden meditationspraktik, men det är svårt. Det är lätt att man hamnar framför Instagram istället…

Vad är ditt tips till andra som är trevande i livet och i behov av vägledning?

– Först och främst att fråga sig själv: ”Vad är det jag egentligen vill?” och känna in svaret – inte tänka sig till det. Det kan ta lite tid och krävas lite tålamod och ansträngning, men svaret kommer att uppenbara sig. Att vända sig till ett medium eller andlig vägledare är också bra, men välj inte den första bästa som du hittar nätet, utan välj en som fått bra omdömen, har återkommande klienter och som – och detta är viktigt – känns rätt för dig. Om personen i fråga inte känns bra att ha kontakt med spelar det ingen roll hur många kunder eller goda omdömen hen har. Det är viktigt – det ska kännas bra och sant och som att personen förstår dig och ditt problem. Det är också viktigt att komma ihåg att en andlig vägledare inte har alla svaren, utan vägleder dig i hur du ska tänka och agera för att röra dig framåt på bästa, högsta sätt. Vi har alla en väg att vandra, och vi kan göra det lättare eller svårare för oss själva. Korten är alltid på din sida men det betyder inte alltid att man får det svar eller resultat av läggningen som man vill ha, däremot får man alltid vad man behöver just nu! Mitt sista tips är att investera i en pendel och börja experimentera lite med! Det är ett fascinerande och väldigt givande verktyg som jag använder mig mycket av. 

Kort om Sofia Ekholm:

Titel: Frilansskribent, korrekturläsare samt intuitiv och andlig vägledare

Ålder: 39

Stjärntecken: Tvillingarna

Bor: Kalmar

Instagram: sofia_the_intuitive

Den här artikeln publicerades först i Livsenergis medlemstidning nr 8 2022.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *