Energisamtal – ännu en spännande utmaning!

Vad säger ni, har vi börjat landa i våren nu och är redo för sommaren? Rent energimässigt kan våren vara lite trög för mig, om än det är den mest underbara säsong. Tänk att det kan vara så dubbelt ibland. Å ena sidan si, å andra sidan så…

Det är fullständigt naturligt och det behöver inte finns några motsättningar i det. Jag älskar våren och allt som händer i naturen och med oss människor då, men min kropp kan behöva lite extra tid på sig att tina upp från vintern och komma i form.

Det jag vill lyfta fram här är energin i och omkring oss. Under den här perioden ska vi fördjupa oss i just det, närmare bestämt i kroppens energi. Vi ska lära oss energins språk – samma språk som kroppen talar – för att aktivera vår inneboende självläkningsförmåga. Låter inte det spännande?!

Luft med struktur

Energi är den där subtila känslan som vi kan välja att märka eller ej. Med skygglappar på i ekorrhjulet går den oss lätt förbi. Lika lätt som vi glömmer att vi ÄR energi. Jag skriver detta från ett flygplan, och vid ett tillfälle av hård turbulens inser jag att det finns en likhet här mellan energi och kroppens språk. Turbulens är en ”oordnad luftrörelse” eller ”luftgropar”. Tänk att luft kan ha olika struktur och påverka flygplan så kraftigt så att det skakar! Det är samma sak med kroppens energi. Den livsenergi som utgör oss är inte neutral. Den har ljud, färg, vibration, rörelse, mönster och mening.

För att komma närmare vårt fysiska tempel behöver vi veta ATT kroppen kommunicerar med oss och HUR. Det är här Energidialogen kommer in i bilden.

Ellen Meredith är en riktig språknörd och hon har talat energins språk under lång tid. Hon vet vilket viktigt verktyg energispråket är för hälsa, läkning och välmående och hur få det är som kan det. För att ändra på det har hon och skrivit boken Energidialogen som just nu lanseras som periodens medlemsbok.

Energidialogen ger dels en grundläggande introduktion till energins språk, dels rymmer den en hel verktygslåda av tekniker för att använda språket. Det finns något för alla här, och Ellen guidar dig hela vägen.

Jag har haft äran att träffa Ellen och testa några tekniker i hennes verktygslåda (ta del av intervjun online, se qr-kod nedan). Det är mäktigt vad vi kan åstadkomma själva med till synes förvillande enkla metoder. Det här är en guide för alla hem, och jag ser framför mig många hårt tummad böcker då det är en uppslagskälla för många tillfällen i livet.

TIPS: Tills du har boken i din hand, börja ditt samtal med kroppen redan nu. Koppla på medvetandet och känn in din kropp lite grann varje dag, kanske precis när du vaknat. Hur känns den? Vad försöker den säga till dig? Skriv gärna ner dina tankar. När du sedan får hem boken kan du börja jobba med just det du behöver.

Varma sommarhälsningar,

Alexandra Jerselius

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *