Att följa livets rytm

Vi är biologiskt skapta att följa naturens rytmer och naturlagar precis som alla andra växter och djur på planeten. Några av dessa naturlagar är planeternas inflytande över oss. Till exempel så styr månen över kvinnokroppen. Före modern tid följde kvinnans menstruationscykel månfaserna. Alla kvinnor hade ägglossning vid fullmånen och mens vid nymånen. Nu när vi har artificiellt ljus och preventivmedel så blockeras månens signaler till kroppen.

Sommaren är snart här och naturen vill att vi ska slappna av och fylla på batterierna så att vi är utvilade och fräscha till när hösten drar igång. Olika stjärntecken gör det på olika sätt eftersom varje stjärntecken styrs av en viss planet och lite på kul så har jag gjort en lista på hur varje stjärntecken vill spendera sin semester.

Väduren styrs av mars och vill inte riktigt sakta ner och slappna av. Väduren vill ha en aktiv sommar full med aktiviteter med sina vänner. Speciellt om det finns ett tävlingsmoment med i aktiviteterna.  Väduren älskar att tävla och ännu mer att vinna! Väduren kan stanna hemma eller resa bort. Men reser hen bort så är det på någon form av äventyrsresa. Viktigast är att det finns saker att göra. Väduren vill inte bli uttråkad så det är fullt ös som gäller.

Oxen styrs av venus.Här har vi det stjärntecken som har minst problem med att slappna av. Oxen kan ligga i hängmattan och njuta av livet i timmar utan att bli uttråkad. Hen har inga problem att stanna hemma hela sommaren. Oxen vill ha semester där hen är omringad av naturen. Det får gärna vara en miljö där det enda som låter är fågelkvitter och surret av bin. Och god mat. Då är Oxen nöjd.

Tvillingarna styrs av merkuriushar inget emot att stanna kvar i stan under sommaren. Så länge hen kan umgås med vänner och har saker att göra så är Tvillingen nöjd. Tvillingarna har heller inget emot att vara ute i naturen men i så fall helst i samband med till exempel en sommarkonsert utomhus eller en festival. Tvillingarna fyller på sina batterier genom socialt umgänge och att göra roliga saker.

Kräftan styrs av månen och skulle älska att skaffa en ny hundvalp eller kattunge att ta hand om under sommaren. Kräftan stannar gärna hemma och sköter om sin familj och kanske trädgården. Hen vill ha det lugnt och skönt, gå på härliga kvällspromenader under månens sken eller ligga och sola ett par timmar på stranden. Kräftan vill gärna vara nära vatten.

Lejonet vill ha sociala events, fester och partyn för att visa upp solbrännan. Lejonet dras till partyställen, men om det är Båstad eller St. Tropez spelar inte så stor roll bara hen får synas! Emellanåt har Lejonet inga som helst problem med att lata sig. Ingen kan lapa sol som ett Lejon.  Lejonet är ett av de tecken som verkligen ska ta vara på sommaren och vara utomhus så mycket som möjligt eftersom solen är hens styrande planet. Då räcker orken och energin mycket längre under den svenska långa vintern.

Jungfrun styrs av merkurius ochhar tusen planer och en lång lista på vad som behöver göras under sommaren när hen har semester. Detta är stjärntecknet som har svårast att slappna av och göra ingenting. Även om det definitivt skulle behövas så är Jungfruns starkaste impuls att istället rätta till, laga eller fixa det som behöver göras. Speciellt hemma. Jungfrun mår bäst av att resa bort så hen inte blir påmind om att garaget behöver rensas ut eller att altanen borde byggas ut som det var planerat.  

Vågen styrs av venus och vill resa bort till någon exotisk lyxig plats med sin partner där de blir ompysslade. Om Vågen är singel, vilket hen inte brukar vara särskilt länge, så kan ett singelhotell som ökar chanserna att träffa någon vara ett alternativ. Vågen vill inte spendera sommaren ensam. För övrigt så vill Vågen, som är ett utåtriktat stjärntecken, gärna vara ute i sociala sammanhang och tackar inte nej till en trevlig sommarfest.

Skorpionen styrs av mars och kan vara lite både och. Hen är inte ett superaktivt stjärntecken men vill göra intressanta saker under sommaren. Skorpionen är inte det stjärntecken som vill ligga på stranden och sola varenda dag. Hen befinner sig gärna vid vatten men hellre i skuggan med en spännande deckare än ute i det direkta solskenet. Skorpionen kan gärna resa bort men vill att det finns en anledning till exempel att undersöka grottor i Thailand eller besöka ett spökhus i Skottland. Skorpionen är inte förtjust i vanliga turistorter.

Skytten styrs av jupiter och vill resa! Var som helst funkar, men om Skytten får välja så blir det långt bort. Gärna helt andra kulturer på andra sidan jordklotet. Eller till ett ashram där Skytten får utlopp för sin andliga sida. Skytten stannar helst borta hela sommaren om det går. För Skytten är det viktigt att resa eftersom det är ett suveränt sätt att fylla på batterierna för just det stjärntecknet. Hen älskar att känna sig fri och ledig. Det är det stjärntecken som har haft det kämpigast med att inte få resa under pandemin.  

Stenbocken styrs av saturnus och kan, som Jungfrun, ha lite svårt att slappna av under sommaren. Om Stenbocken ska ta semester och till exempel resa bort så vill hen att det ska finnas ett syfte. Kanske resa till något ställe där hen kan knyta kontakter med eventuella affärspartners. Eller för att hen inser att man behöver vila emellanåt för att kunna prestera på topp. Om Stenbocken ska resa så blir det helst en resa till en traditionell semesterort med hög status. Annars kan Stenbocken vara nöjd med att till exempel förbättra och renovera huset så att värdet ökar. Det kan ge Stenbocken energi. Stenbocken är det tecken som ofta begränsar semesterperioden så att den inte går ut över karriären allt för mycket.

Vattumannen styrs också av saturnus ochvill definitivt resa bort. Hen vill uppleva något nytt under sommaren. Men det är inte säkert att det blir en vanlig semester. Hen kan vilja åka som volontär till ett u-land eller hamna på ett läger där man spanar efter UFO:s på nätterna. Vattumannen vill ha människor omkring sig eftersom hen är ett socialt tecken och vill gärna vara en del av en större grupp. Men då ska det vara grupper som har annorlunda intressen och stimulerande diskussioner. Vattumannens batterier fylls på av att veta att hen på något sätt bidrar till att skapa en bättre värld även på sin semester.

Fiskarna styrs av jupiter och vill få ett totalt break från den grå vardagen under sommaren. Liksom Oxen kan Fiskarna konsten att helt slappna av. Fiskarna tar till alla knep för att njuta av sin lediga tid. Fiskarna är det stjärntecken som mest troligt sitter på balkongen med vänner och smuttar på rosévin i kvällssolen. Ibland redan på eftermiddagen. Hen sover extra mycket och länge under semestern. Fiskarna reser gärna bort. Helst någonstans med kristallklart vatten och långa stränder. Eller åker på en andlig retreat.

Text av Sophia Nilsson, Astrolog

Hemsida: sophiasastrologi.se

Youtube: https://www.youtube.com/sophiasastrologi

Instagram: @sophiasastrologi

Facebook: https://www.facebook.com/sophiasastrologi/

Messenger: m.me/sophiasastrologi

E-post: [email protected]  

Den här artikeln publicerades först i Livsenergis medlemstidning nr 9 2022.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *