Branka Okeijn: ”Då insåg jag att jag kunde fånga upp människors tankar”

Branka Okeijn, krönikör hos Livsenergi

Branka Okeijn föddes i Kroatien och hade redan som treåring sina första andliga upplevelser. Men olika omständigheter i livet bidrog till att hon tidigt stängde ner sina förmågor och levde en stor del av sitt vuxna liv utan att bejaka dem. Det var inte förrän hon gick igenom en rejäl livskris och fick ett dramatiskt uppvaknande som allt förändrades.

Bara det utlandsklingande namnet skvallrar om att Branka Okeijn inte kommer från Sverige. Hon tillbringade sina första nio år i Montenegro hos sina farföräldrar efter hennes föräldrars separation.

– Jag växte upp som en fri själ och fick lov att vara precis som jag var. Där grundlades min personlighet, berättar hon.

Uppväxten var kreativ och fylld med väldigt mycket kärlek och frihet. Redan som liten började hon se människor som inte fanns i den fysiska verkligheten och pratade om människor som bara hon såg. Men trots att en äldre släkting hade liknande förmågor, betraktades Branka enbart som en flicka med mycket fantasi.

När livet vänds upp och ner

När Branka var nio år flyttade hon med sin pappa och hans nya fru till Sverige. I samma veva började hon stänga ner sina förmågor och levde som om de inte existerade under flera årtionden.

Livet rullade på tills en rad händelser strax efter Brankas 40-årsdag vände upp och ner på allt. Hon blev av med jobbet, skiljde sig, äldsta dottern flyttade hemifrån och pappan gick bort. Kraschen var ett faktum. Men från botten finns det bara en väg att gå och det är uppåt. Och Branka, som aldrig varit typen att ta på sig offerkoftan, såg det som hänt som en möjlighet att starta om.

Branka började utöva Kundaliniyoga vilket gjorde att hennes kanaler började öppnas upp igen. Det tog bara några veckor av frekvent utövande innan hon upplevde en magisk kundaliniresning.

– Det hände väldigt snabbt och dramatiskt; plötsligt kunde jag se andevärlden igen. Jag fick inte sova ifred på nätterna då människor kom fram och ville prata med mig. Till och med när jag gick på stan kunde jag höra hur någon pratade i örat på mig. Då insåg jag att jag kunde fånga upp människors tankar. Denna förändring var otroligt förvirrande.

Under samtalet delar Branka med sig av ett väldigt personligt ögonblick, ett riktigt Soul Moment.

– Jag minns att jag stod i köket i min nya lägenhet och kände att livet inte var kul. Vad var det för mening med alltihop? Jag sjönk ner på golvet och bara satt där och begrundade om livet var värt att leva, säger hon.

– Plötsligt ser jag ett starkt ljus i dörröppningen. I ljuset avtecknar sig en figur som jag förstod var en ängel. Den sa ingenting utan tittade bara på mig med ett outgrundligt Mona Lisa-leende och fick mig via telepati att förstå att jag har en livsuppgift; att vägleda andra människor, att expandera och se världen utifrån och utforska andra dimensioner.

Mediumskap och änglaterapi

Händelsen fick Branka att inse att det var ett tecken på att hon skulle börja ta sina förmågor på allvar. Hon åkte över till USA och gick två utbildningar hos Doreen Virtue – en i mediumskap och en i änglaterapi. Idag arbetar hon som andlig coach och änglakommunikation är en stor del av hennes liv.
– Jag har guider och änglar som följeslagare och dessa ljusvarelser hjälper mig att kommunicera och vägleda mina klienter.

Även coronapandemin utgjorde ett viktigt Soul Moment i Brankas liv.

– Restriktionerna gav möjlighet till inre arbete och det var nyttigt för mig. Jag fick lugn och ro vilket jag verkligen behövde efter att ha jobbat hårt i många år.

Idag är Branka mån om att inte bara köra på utan även att lägga tid på att återhämta sig och vårda själen och kontakten med universum.

– Jag måste ha mina lugna ögonblick och stanna upp i tillvaron. Jag börjar ofta dagen med yoga och meditation, avslutar den gärna också med några solhälsningar och mediterar. Det är även viktigt att stanna upp under dagen och ta några djupa andetag.

Branka beskriver tystnaden som en nyckel inåt och betonar vikten av att spendera tid med sig själv. Hon tar även upp ärlighet – att vara ärlig mot sig själv, vad man känner och varför, som en hörnsten i andlig såväl som personlig utveckling.

– När man inte är sann mot sig själv så trycker man inte bara undan sina känslor utan skapar ett avstånd mellan sig själv och sin själ. Det är när vi är närvarande och tillåter oss själva att känna våra känslor som vi kan upprätthålla en ständig kommunikation med själen.  

Text: Sofia Ekholm

Den här intervjun publicerades först i Livsenergis medlemstidning nr 13 2022.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *