Du vet väl att livet älskar dig

”Omgivningen är en spegling. Vår varseblivning är subjektiv, inte objektiv. Enligt vissa uppskattningar tar hjärnan emot mellan 10 och 11 miljarder informationsbitar per sekund. Om hjärnan försökte bearbeta all denna information skulle den få kortslutning. I stället filtrerar den informationen och presenterar cirka 2000 informationsbitar för oss per sekund. Filtret utgörs av din självbild. Det du ser är det du identifierar dig med. Vi ser inte saker och ting som de är, utan som vi är. Det är så vi förhåller oss till omvärlden – antingen som ett helvete eller ett himmelrike, en prövning eller en gåva, ett fängelse eller ett klassrum, ett slagfält eller ett paradis, ett arbetsläger eller en lekplats, en mardröm eller en teater.”

Denna text är hämtad ur Livet älskar dig, av Louise Hay och Robert Holden. En fantastisk bok som jag längtat efter och som kom hem till mig häromdagen. Redan en absolut sommar-favorit som jag kommer gå tillbaka till, om och om igen. 

Häromkvällen sa jag till min äldsta son: ”Du vet att Livet älskar dig va?” 

Och han svarade snabbt: 

”Ja, och jorden också mamma”

Hur underbart?! Jag blev så lycklig inombords.

Tänk att vi föds och är alla 100% kärlek från början, men sen med tiden minskar denna procentsats i takt med att vi låter människor, kultur, vänner, ovänner, religion, ja till och med familj påverka oss och få oss att tro något annat. 

Läs texten ovan en gång till. Vad väljer du att se? Är du inte lite nyfiken på vad som skulle hända om du väljer att se världen lite annorlunda? 

Nyfiken på boken? Klicka här.

Behöver du mer kärlek? Leta efter rosa och gröna stenar. Dem öppnar upp ditt hjärtchakra. Ha dem med dig överallt, meditera med dem i dina händer eller varför inte meditera med dem på ditt bröst under liggande meditation?

Ha en härlig kväll! ✨✨✨

2 thoughts on “Du vet väl att livet älskar dig

 1. Hej!
  Älskar dig och denna sida
  Jag vill tipsa er om länkar som gör att jag sparar mycket pengar varje månad.
  Här shoppar jag allt från mode, märkeskläder, skönhet, hälsa och inredning.
  Hoppas det funkar för dig/er med!!! Kramar <3<3<3<3<3<3

  Campadre:
  https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817

  Lyko:
  https://referme.to/9vACAmo

  Best secret:
  https://www.bestsecret.se/r.htm?rc=K5UKQ33DLZE4S&c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration

  Refunder:
  http://www.refunder.se/b/Spara50

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *