”En av höstens viktigaste astrologiska händelser!”

Planeten Mars gick in i Tvillingarnas stjärntecken i slutet av augusti och kommer att vara här en ovanligt lång tid; ända till slutet av januari 2023. Under den här perioden kommer Mars att gå retrograd, det vill säga från jordens perspektiv ser det ut som om att planeten rör sig baklänges. Retrograden sträcker sig mellan den 30/10 och 11/1 2023 och är en av höstens viktigaste astrologiska händelser!

Vad innebär en retrograd planet?

Normalt rör sig planeterna framåt i rätt ordning genom zodiaken, till exempel genom Väduren, efter det genom Oxen som är nästa stjärntecken och sedan genom Tvillingarna och så vidare. Men det finns en period då planeterna rör sig baklänges, ur jordens perspektiv. Så i stället för att röra sig framåt från Väduren till Oxen, så vandrar de bakåt i stället tillbaka in i Fiskarnas stjärntecken. Fiskarna är alltså stjärntecknet före Väduren i zodiaken. Ibland går en planet fram och tillbaka i ett och samma stjärntecken, som planeten Mars gör nu i höst i Tvillingarnas stjärntecken. Alla planeter (utom solen och månen) har sin retrograda period.

Mars är den planet som är retrograd mest sällan (det tar cirka 2,5 år mellan gångerna), därför är perioden i höst så intressant för det sker så sällan. Jämfört med Merkurius som är retrograd 3–4 gånger per år! 

När en planet går retrograd sker något ovanligt inom det område planeten befinner sig i. Vilket område det gäller ser man om man får sitt framtidshoroskop ställt av mig.

Det kan komma svårigheter och hinder. Man får vara beredd på att ändra sina planer och vara väldigt flexibel inom det område i horoskopet som den retrograda planeten påverkar. Man kan behöva hitta andra vägar framåt, än de som man vanligtvis tar.

Retrograda planeter betyder nästan alltid att vi kommer att behöva göra om någonting, kanske mer än en gång. Det kan hända att något i ditt förflutna kommer tillbaka in i ditt liv för att rättas till eller ordnas. Något du behöver ta tag i.

En planet som går retrograd kräver alltid att vi jobbar hårdare. En planet som går retrograd över samma område i horoskopet som Mars gör i höst kräver 3 gånger så mycket engagemang från dig. Men resultatet kan bli 3 gånger så bra! Och det ger mer långvariga resultat.

Dock ser man sällan själva resultatet under planetens retrograda period. Hur det utspelar sig beror också på om planeten gör aspekter till planeter i ditt födelsehoroskop. Eller triggar andra viktiga punkter i ditt horoskop. Planeterna rör sig mycket saktare när de är i retrograd. Så om planeten gör aspekt till planeter i ditt födelsehoroskop blir det under en mycket längre tid än vanligt. Och därför ännu mer intensivt.

Undvik operationer om du kan under en mars retrograd (om det inte är akut förstås!) eftersom mars styr knivar och vassa instrument. OBS! Detta är förstås inte ett medicinskt råd och ska inte läsas som sådant. Du ska alltid följa din läkares råd. 

Mars är planeten för viljestyrka vilket ger dig ett ypperligt tillfälle att förbättra någonting med din viljestyrka i höst. Du behöver vara mer logisk och strategisk. Mars är även militärens planet som handlar om strategi och logik. Den här perioden kan ge dig tillfälle att starta upp något igen som du redan börjat på tidigare men inte har gått vidare med av någon anledning.

Om du är nyfiken på vad planeten Mars gör i ditt eget horoskop och vad retrograden betyder för dig personligen kan du beställa ett framtidshoroskop från mig.

Av Sophia Nilson

Du kan nå mig på:
Mejl: [email protected]
Messenger: @sophiasastrologi
Missa inte veckohoroskopen som kommer ut varje måndag! De ligger på min Youtube-kanal: Sophias Astrologi
Instagram @sophias astrologi
Facebook Sophias Astrologi

Den här artikeln publicerades först i Livsenergis medlemstidning nr 12 2022.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *