”Medvetenhet är din superkraft”

Det enda konstanta är förändring. Denna visdom lärs ut i många andliga traditioner och vi får bland annat lära oss vikten av att då och då stanna upp i tillvaron och reflektera över hur väl vi hanterar förändring. Brukar du klamra dig fast vid det välkända i rädsla för vad framtiden kan föra med sig? Eller rusar du fram övertygad om att bättre tider och viktiga framsteg väntar på dig precis runt hörnet? Vår kraft ligger i nuet. När vi lever i minnen av det som varit eller i drömmen om framtiden ger vi bort vår kraft. Att leva i nuet däremot är att surfa på tidens våg.

Det har säkert inte gått någon förbi att vi, under senaste decenniet, genomgått stora förändringar i vår fysiska verklighet. Men vi har också genomgått stora förändringar framför allt på en andlig evolutionär nivå. Ett massivt påslag av ljusenergi har strömmat ner över oss vilket har accelererat vår utveckling, höjt vår frekvens och öppnat upp för ett högre medvetande att ta form. Just nu har vi en unik möjlighet att forma våra liv så att vi kan vara den bästa versionen av oss själva och leva i samklang med vilka vi innerst inne är. Det är som om en dörr har låsts upp och vi kan gå in i kunskapsrummet för att tanka ner den information vi behöver så att vi kan stå i vår andliga kraft och fullfölja våra själskontrakt.

Ge inte bort din kraft till någon annan

När vi är andligt omedvetna ger vi ofta bort vår kraft till andra. Vi blir reaktiva och skyller våra svårigheter på andra, på omständigheter eller otur. När vi lägger över hela skulden på andra ger vi bort vår kraft. När vi argumenterar för att få rätt ger vi bort vår kraft. När vi skäller och kritiserar ger vi bort vår kraft. När vi tror på att andra har makt över oss ger vi bort vår kraft. När vi tror på att saker bara händer oss, som om vi var helt passiva betraktare av våra liv, ger vi bort vår kraft. När vi känner känslor som aggressivitet, frustration, svartsjuka och rädsla minskar vår personliga kraft och vi blir svagare. Vår förmåga att manifestera nya bra saker minskar liksom vår känsla av tillfredsställelse och lycka. När vi är medvetna däremot tar vi ansvar för allt som händer i våra liv och vi äger vår andliga kraft och kan därför styra vårt liv dit vi vill.

Du är bara ansvarig för din egen upplevelse

Vi har alla varit där. Vi har känt oss överkörda, orättvist behandlade och rädda. Vi har ofta tänkt att det är andras fel. Detta trossystem har inte fört vårt liv framåt, har inte skapat nya lösningar eller förverkligat våra drömmar. Det är först när vi gör oss ansvariga för allt vi upplever, när vi förstår att vi inte är offer för någon eller något, när vi är medvetna om att vi samskapar vår verklighet med universum och alla de andra omkring oss, det är först då vi kommer åt vår kraft. Vår självkritik tystnar. Bitterheten rinner undan. Skuldkänslorna blir svagare och vi förstår att vi inte ansvarar för andra människors känslor och upplevelser. Vi är bara ansvariga för vår egen verklighet. När vi lever medvetet förstår vi att det liv vi har skapat är en direkt återspegling av vår inre verklighet.

Låt ditt eget inre ljus lysa upp din väg

Det finns ett direkt samband mellan andligt uppvaknande och inre kraft. Ju mer vi slutar ge bort vår kraft, desto snabbare kan vi utvecklas på vår andliga väg. Ju mer medvetna vi blir desto mer förstår vi att vår strävan i livet i slutändan handlar om att upptäcka vårt självvärde och att använda det som en hävstång för att förverkliga själens önskan om att fullfölja Dharma. Inte en lätt uppgift i en värld som befinner sig i en slags födslovånda där allt vi kanske håller fast vid kommer behöva förändras för att passa den moderna, medvetna och självmotiverande andliga människan. I denna process bör vi alla fråga oss vilka vi är, vad vi vill och ha mod att stå kvar i vår andliga kraft oavsett vad som händer omkring oss. Att leva medvetet är att vara i synk med sitt inre universum och att låta sitt eget inre ljus lysa upp vägen fram.

Av Branka Okeijn

Denna artikel publicerades först i Livsenergis medlemstidning nr 12 2022.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *