En chans för nystart i augusti

I augusti börjar vi sakteliga titta framåt mot hösten och det som väntar. För mig skapar det ofta pirr i magen – tanken på allt det jag vill fylla hösten med. I sommar har jag läst boken Visdomshjulet av Alberto Villoldo och i den skriver han om vikten av att ”ifrågasätta gamla kartor” för att komma framåt i livet. Och eftersom du som jag vill framåt – och förmodligen också uppåt – känner jag att detta är ett väldigt bra tips! Så innan hösten kommer och vardagen drar igång igen – se över hur aktuella dina kartor är.  

Visar din karta en sann bild av din verklighet eller är det en gammal, utdaterad karta av gamla drömmar och föreställningar/sanningar som du går efter? 

Hur vill du att din livskarta ska se ut och i vilken riktning leder den utstakade stigen dig? 

Varför inte avsätta en stund och rita din nya livskarta, så att du har ett riktmärke att gå efter när du väljer i höst? 

En annan sak Villoldo tar upp i Livshjulet är det här med sjukdom, hälsa och skapande omständigheter. Det har fått mig att funder över hur jag kan skapa vanor som i sin tur skapar de omständigheter som främjar hälsa och välmående i mitt liv. Vad behöver jag mer av? Vad behöver jag mindre av? Och finns det kanske något jag behöver plocka bort helt och hållet?

Ha i åtanke att du är ingen annan lik och att varken din livskarta eller dina må bra-vanor ska jämföras med någon annans. Det som fungerar för dig, passar kanske inte andra och vice versa. 

Med dessa ord önskar jag dig en mjuk övergång från sommar till höst.

Vill du läsa mer av mig hittar du mig på Livsenergis bloggsida, samt på Instagram under namnet @sofia_the_intuitive – varmt välkommen dit!

2 thoughts on “En chans för nystart i augusti

  1. Så fint och viktigt att reflektera över. Tror jag ska läsa den boken, har läst många andra i sommar – precis avslutat ”Feminin Kraft” som gav mig såååå mycket aha-upplevelser. Insiktsfull bok.

    Men livshjulet är verkligen viktigt att se över för att fundera kring vad jag vill ha kvar och vad jag vill addera. Har skalat bort så mycket det här halvåret, men behöver nog göra mig uppmärksam på vad jag adderat. För nu ser jag bara vad jag skalat och och tänker att jag behöver fylla på… Fast det är precis det som är mitt problem..

    1. Tack för dina reflektioner Anna ❤️ Jag tänker att det kommer visa sig, du behöver inte ”leta nytt” utan tacka ja till det som kommer i din väg och landar med ett pirr i hjärtat 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *