”Jag är bättre i min mage än på 40 år”

Steven R. Gundry, välrenommerad kardiolog och hjärtkirurg, tillika författare av Växtparadoxen och Livslängdsparadoxen, har hjälpt väldigt många på deras resa mot hälsa och välmående.

Livsenergis läsare Stig Vilhelmson är en av dem. Här är hans resa:

”I många år har jag haft problem med min mage, vilket inneburit att jag på alla möjliga sätt försökt äta en så bra kost som möjligt. Jag har ätit olika slags vegetariska varianter inklusive aurveda, jag har ätit strikt paleo, jag har testat att bara utesluta alla mjölkprodukter, jag har ätit glutenfritt osv.

Jag har dessutom testat alla möjliga kosttillskott och det enda som delvis fungerat har varit vissa tillskott som lindrat mina problem men jag har ändå aldrig blivit riktigt bra i magen.

”Inneburit en total livsförändring”

För några månader sedan fick jag via amerikanska källor höra talas om Doktor Gundry och hans bok Växtparadoxen och till min glädje hittade jag den via förlaget Livsenergi. Jag har nu läst boken tre gånger och levt relativt strikt efter de kosttabeller som den innehåller i drygt två månader. Det märkliga är att man får kasta överbord mycket av det man tidigare lärt sig skulle vara bra för magen men det fungerar! Redan efter ett par dagar kände jag en klar förbättring och efter någon vecka så var jag bättre i min mage än på 40 år. Den här boken har inneburit en total livsförändring för mig och jag kan därför varmt rekommendera den till alla som har problem med magen av olika slag. Jag är övertygad om att väldigt många som har diagnostiserats med IBS kommer att bli hjälpta av att följa Dr Gundry´s råd.”

Stig tipsar dessutom om ett av Dr Gundrys smarriga och hälsosamma recept:

Pitabröd med durra

2 dl durramjöl från exempelvis Risenta

1,5 dl mandelmjöl från exempelvis Risenta

1 tsk bakpulver

1 tsk salt

Eventuell valfri krydda, en matsked mortlad rosmarin, eller lite kardemumma t ex

1 msk honung

1 msk olivolja

3 dl vatten

Lite extra durramjöl till utbakning

Ugnen: 225 grader

Blanda alla torra ingredienser för sig och de blöta för sig. Blanda sedan ihop dessa och låt stå cirka 10 minuter. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen i cirka 10-15 minuter. Klipp upp tunnbrödet i lämpliga bitar och låt sedan svalna på galler innan servering. KLART!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *