Medvetenheten styr oss rätt

Var femte person i världen är född sensitiv, ett personlighetsdrag som innebär att man är mer mottagliga för allt som händer mellan de uttalade orden. Som författarna till periodens huvudbok säger: ”Vi hör vad du säger. Men vi hör och ser allt det andra också.” En fin förklaring som väcker både frågor och fantasi. Jag undrar, vad är det man hör och ser? All fågelsång i bakgrunden under fikan i trädgården? Säsongens skiftningar i detalj? Ja, så är det nog. Kanske också en extra ljudnivå av trafikbullret utanför och grannens negativa vibrationer när hen vill låna häcksaxen? Det kan nog vara en blandning av både härligt och störande. En sak är säker, det skiftar från person till person och kan te sig väldigt olika.

Högkänslighet ses ofta av utomstående som något väldigt speciellt, svårt att acceptera och förhålla sig till. Bilden av högkänslighet har blivit orättvist komplex och förtjänar en avmystifiering för att inkludera de 20% av alla människor som idag försöker hitta sin plats i samhället, i relationer, i livet. Boken Född Sensitiv är en god hjälp.

Författarna Prinsessan Märtha Louise och Elisabeth Nordeng har skrivit Född Sensitiv för att sprida kunskap om högkänslighet genom att berätta om sina liv. De delar med sig av många personliga berättelser och klockrena situationer där känsligheten blir väldigt påtaglig och hur de har utvecklats för att ta hand om sig själva på bästa sätt i sådana lägen. Om man kan lära sig att läsa av vad som ger energi och vad som tar och börja leva medvetet med sin sensitivitet så kommer livet att blomstra.

Att vända sig inåt och sträva efter balans är enklare sagt än gjort och vi på Livsenergi ser det som en av våra främsta uppgifter att presentera bra verktyg som kan inspirera och underlätta. Missa inte chakraspecialen på sid 18-19 med både böcker och många nya, fina smycken som jobbar åt dig medan du pysslar med annat. Du hittar också fina pluserbjudanden om karma, änglar och livsfilosofier från olika perspektiv (sid 23-24).

Nu är också en tid då många vill göra en omstart i livet, ta hand om hälsan och återgå till rutiner – eller varför inte skapa nya? Titta noga på Karin Björkegren-Jones nya bok på sid 12. Hon har mycket smart kunskap på ämnet och kan ge dig den rätta anledningen att komma igång med din omstart!

Varma hälsningar,
Alexandra Jerselius