Modet att bjuda på sitt mörker

Jag ser gärna på livet som en enda lång skola där vi lär oss nya saker varje dag. Ibland går det snabbt och ibland får vi en hemläxa som tar oss längre tid att hantera. Om vi är vakna och ser oss själva i livet, våra handlingar, känslomönster osv, ökar våra möjligheter att leva det liv vi önskar. Vissa av oss vaknar tidigt i livet, vissa vaknar långsamt och en del vaknar väldigt plötsligt.

Periodens bok Döden gav mig äntligen livet är en kontrasternas bok där vi får följa läkaren och författaren Rajiv Parti till stupet där förnekelse, habegär och egoism tar honom ner i fördärvet för att sedan låta honom uppleva en stark näradödenupplevelse (NDU) som väcker honom tvärt och totalt och ger honom en chans till ett nytt liv.

Det här är en gripande berättelse som berör och väcker tankar. Det är en bok om kontraster; från mörker till ljus, från hårt till mjukt, från skepticism till acceptans, från kyla till värme, från lycka genom materialism till insikten att den verkliga lyckan kommer inifrån.

När jag läste boken blev jag imponerad över författarens mod att lämna ut sig själv på det sättet han gör. Det vittnar om en hälsosam distans till sig själv, livet han levt och livet han vill leva. Han berättar för oss att det går att förändra sitt liv och vi behöver inte skämmas över den vi är eller har varit. Syftet med livet är att hitta hem, hur lång resa det än är och hur kaotisk den än må vara så ger doktor Parti oss anledning att kämpa på.

För dig som tyckte om Anita Moorjanis Döden gav mig livet* så är den här boken ännu en riktigt god bok med nya perspektiv från en NDU.

I detta nummer av tidningen hittar du, förutom de bästa boknyheterna för hälsa till sinne, kropp och själ, en massa dofter, ljus, stenar och kristaller. Genom att föra in en ny doft i hemmet eller på kontoret rensar man ut något annat och väcker nytt liv. Likaså kan en ny kristall komplettera hemmet med ny energi. Du hittar också fina produktnyheter för hy och tänder, bland annat från Dr Sannas.

Dagen växer med flera minuter varje dag. Visst känns det härligt att gå mot ljuset?!

Varma hälsningar,
Alexandra Jerselius

*Om du undrar varför titeln på periodens bok är så lik en annan bok på samma ämne så är förklaringen att vi har följt originalets titel. Med det är två helt olika böcker av olika författare =).