Värm dig med kanelbakade päron i vinter

Mjuka päron fyllda med varm lönnsirap och rostade valnötter – denna rätt är precis vad du behöver för kyliga vinterdagar.

Doften av kanel som bakas i ugnen kommer att fylla hela huset med värme och slutresultatet ger alla en skön mättnadskänsla. Rätten är otroligt enkel att tillreda och blir en stor succé både bland barn och vuxna.

Recept:

4 päron av valfri sort
2 matskedar lönnsirap
½ dl hackad valnöt
½ tsk kanel

Så här gör du:

Värm ugnen till 175°C. Dela päronen på längden och ta bort kärnhuset. Lägg dem med insidan uppåt på en plåt. Ringla lönnsirap över alla päronen, stryk ut över halvorna och låt lite ligga kvar i mitten. Lägg de hackade valnötterna i mitten av päronen och strö kanel ovanpå. Baka i 20–30 minuter, tills päronen är mjuka och genomstekta. Servera ugnsvarma och njut!

Recept ur boken Kostguiden av Anthony William.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *