Så lever du efter månens faser Del 2: Tilltagande och avtagande måne

Människan har i alla tider fascinerats av månen och i och med den nyandliga vågen börjar allt fler människor återigen få upp ögonen kring hur man kan leva i harmoni med denna magiska himlakropp. I en tredelad artikelserie kommer vi att berätta om månens faser, dess energier och hur du kan ta hjälp av månen för att leva ditt bästa liv. I Del 2 fokuserar vi på månens tilltagande och avtagande fas, skillnaderna mellan dem och hur du kan arbeta med dem på bästa sätt!

Att följa och arbeta med månens faser ger oss inte bara ett mer harmoniskt liv, utan hjälper oss också att uppnå särskilda mål. Månens olika energier kan nämligen gynna respektive missgynna magiska mål och syften, men även påverka vårt humör, vår kreativitet och vårt behov av vila.

Du kan utföra ritualer under hela måncykeln. Två gånger under cykeln blir månen halv – en gång mellan nymånen och fullmånen och en gång mellan fullmånen och nymånen. Trots den yttre likheten är energierna i de olika faserna inte desamma – tvärtom.

Tilltagande måne

Den tilltagande månen ser ut som ett kommatecken medan den avtagande är vänd åt andra hållet. Under den växande halvmånen stiger kraften och gynnar såväl kreativitet som utveckling. Nu är bästa tiden att påbörja ett projekt eller en relation, att plantera frön och växter. Under denna fas är det även extra gynnsamt att försöka övervinna svårigheter samt utföra magi som handlar om fruktbarhet och förbättrad hälsa, eftersom kroppens förmåga att läka är som starkast. Ritualer vid denna tid får bäst utfall om man riktar magin åt investeringar och satsningar som man vill ska ge avkastning. Kristallerna karneol, citrin och tigeröga ger dig energi, handlingskraft och styrka.

Boostande och avslappande behandlingar som ger näring åt kroppen – så som återfuktande kroppskrämer, oljor och massage – är extra bra just nu, precis som att klippa håret om man vill att det ska växa sig starkt och friskt. 

Avtagande måne

Till skillnad mot den tilltagande månen så är energin under den avtagande månen som lägst. Det är en bra tid att vända sig inåt och ägna sig åt självreflektion samt bearbetning av upplevelser. Vill du bli av med någonting eller göra förändringar av något slag – vare sig det handlar om att byta jobb, ta bort vårtor, gå ner i vikt, byta boende eller avsluta ett förhållande – är det nu du ska agera.

Vid ritualer under den tilltagande månfasen kan du hitta styrka i kristaller så som lapis lazuli, akvamarin och selenit. De hjälper dig att finna hopp, tro och kontakt med universum, så att du kan känna tillit till processen att släppa taget om det som inte längre gagnar dig.

Behandlingar som förnyar kroppen och förbereder dig inför kommande månvarv, exempelvis djuprengörande detox och exfoliering, passar extra bra just nu.

Avslutningsvis är det viktigt att nämna att du självklart kan använda dig av de ritualer och de kristaller som resonerar med dig! Vill du göra en avslappnande behandling under en avtagande måne, go for it! Hitta din egen väg som tar dig vidare på din spirituella resa.  

Av Sofia Ekholm

Artikeln publicerades först i Livsenergis Medlemstidning nr 16 2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *