En färd genom det schamanska visdomhjulet

Nu i juli när naturen är i full blom vaknar själen. Vi passar på att njuta och dra nytta av Moder jords visdom genom att djupdyka ner i naturreligion tar en titt på det schamanska visdomshjulet!

Färden genom det schamanska visdomshjulet börjar i söder, där du får lära dig att lämna det förflutna bakom dig ungefär som en orm som ömsar sitt skinn.

Det är dock inte alldeles enkelt att befria sig från det förflutna. De tragiska historierna och krämporna försvinner inte som genom ett trollslag. De måste brännas och förtäras av den sortens inre eld som uppstår när du väcker kraften hos den kollektiva ormen – kundalini­kraften. Du måste helt enkelt tillägna dig ormens visdom om du vill använda dig av denna inre eld som en källa till värme i stället för att riskera att den brän­ner ner hela huset. Det innebär inte att du måste förneka ditt förflutna – det innebär snarare att du inte längre låter dig styras av det. Det innebär att du avstår från alla undanflykter om varför ditt liv inte fungerar så som du öns­kar. När du verkligen lämnar det förflutna och alla dess berättelser bakom dig är du inte längre enbart ett resultat av din uppväxt, din tragiska famil­jehistoria eller släktens berättelser om förlorade förmögenheter och svikna kärlekslöften. Med ormens visdom kan den djupaste läkningen av gamla sår ta sin början – även av din familjs, din släkts och ditt folks sår.

Ormen hittar vägen in i de djupaste vrårna av ditt psyke och de dolda rummen i din själ där du behöver läka dina djupaste sår och finna dina största skatter. Hon vet hur hon ska leda dig till det allra innersta heliga feminina, som hon representerar, och till de historier du helst vill glömma som har legat dolda bakom dem du har berättat för dig själv för att känna att du är i kontroll över din livsberättelse. Hon leder dig in i en djupdykning ner i Moder Jords mörka, mystiska djup där du blir fråntagen allt som inte kommer från ditt autentiska jag. Om du har tur kommer hon att svälja dig hel.

Acceptera det som har hänt

Med ormens hjälp kan du se att du varken har haft en lycklig eller olycklig barndom. Gåvan är förmågan att acceptera att det som hände var vad som hände och att inte lägga till några historier, varken positiva eller negativa, till dina minnen. När du kan uppnå ormens gåva kommer du inte längre att känna behov av att berätta för människor om ditt lidande och vad du har övervunnit. Då upptäcker du att du är mindre intresserad av vad som har varit än av frågor som: ”Hur är det nu?” och ”Hur skulle det kunna vara?” och ”Vem skulle jag kunna bli?”

Vill du läsa mer om ormen och hennes visdom samt resten av det schamanska visdomshjulet, ta en titt i boken Visdomshjulet av Alberto Villoldo. Du hittar boken HÄR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *