Var din bästa förebild

Det här med att döma är något mänskligt i oss alla och det är nog ingenting vi helt kan komma ifrån. Vi är kritiska till oss själva och våra medmänniskor, och man frågar sig till vilken nytta? En del säger att vi mår lite bättre för en stund efter att vi har pekat finger åt andra, men jag vet inte om jag håller med. Den sura eftersmaken kommer fort och jag önskar att jag lyft mig från bordet innan skitsnacket kom igång, eller att jag kunde stoppa mina självkritiska tankar innan de drog iväg med mig.

Undermedvetet har dömande varit något jag jobbat med i många år. Därför är jag så glad åt Gabrielle Bernsteins nya bok Sluta döma och hitta glädjen i livet. Den hjälper oss att få ett nytt och sundare förhållningssätt till vårt beteende. Med Gabby som guide och försökskanin får vi följa med i en öppen och sårbar inventering av hennes dömande beteende. Generöst blottar hon sina svagheter och bjuder på en massa igenkänning och tips för att komma ur sitt eget skinn.

Gabby är inne på ett viktigt ämne här. När jag träffade henne i Stockholm i höstas och hon nämnde att hon skrev på den här boken tänkte jag med en gång – DEN är något för oss. För våra medlemmar. För Sverige. Det här är en viktig bok för världen. Vi kan skapa stor förändring genom att vara de bästa förebilderna i vår egen kropp, i vårt eget beteende.

På tal om dömande så kan jag bjuda på en historia som för mig personligen var ett inre magplask – mitt första möte med Gabby på Instagram. För att citera mina tankar om henne då så lät det så här i mitt huvud: ”Vad är det där för en självupptagen kvinna. Där sitter hon i sängen till synes nyvaken, filmar sig själv, pratar om sin kompis Deepak Chopra och låtsas vara genuin.”

Usch! Hårt va? Och rått. Elakt. Jag skäms när jag hör mig själv. Men det känns ganska skönt att bekänna, se beteendet, stå för det och jobba mig ur det.

Gabby Bernstein är andlig aktivist och en stor förebild inom inre utveckling i världen. Läs om hennes gripande berättelse. Här i Sverige växer hennes följarskara för varje dag och en stor anledning är hennes självdistans och öppenhet. Hon ger världen ett tillfälle att få spegla sig i någon annans inre utmaningar och brister och samtidigt ta del av den lärdom hon får på vägen. Ärligt, öppet och sårbart.

En annan helt underbar andlig ledare ur den nya generationen är Rebecca Campbell. Hon har just släppt en fantastiskt fin kortlek som går hand i hand med hennes debutbok Ljus är det nya svarta. Vi lanserar paketet bok+kort till ett riktigt fint Pluserbjudande! Du finner också ett mysigt musikpaket till pluspris samt en kul bok med dagliga citat från The Secret – Hemligheten.

Glada midsommarhälsningar!
Alexandra Jerselius