Oanade äventyr med nyfikenheten i spetsen

Nyfikenhet har många ansikten. Oftast för den med sig positiva saker och gör att livet fylls med nya inslag, uppslag och upptäckter. Jag har alltid sett på nyfikenhet som någonting bra, och också ibland värderat min egen nyfikenhet att inte vara stark nog, att jag borde orka intressera mig mer än jag gör. Oavsett, nyfikenhet är spännande!

Nu har jag snubblat på detta ord, eller karaktärsdrag, från ett för mig nytt perspektiv – nyfikenhet är ett val. Varför har det spelat roll för mig att förstå det? Jo, för att beroende på vad nyfikenheten leder dig till så får du vara beredd på att du drar till dig något som du behöver ta ställning till och hantera.

Periodens erbjudande Healing från det inre ljuset är skriven av en ytterst nyfiken själ. Så pass att hon måste gå ner på minsta partikel för att få helheten klar för sig, och det gör hennes bok till någonting helt speciellt! Författaren Barbara Ann Brennan är ursprungligen fysiker och vetenskapskvinna fascinerad av vår yttre rymd. Raskravallerna i USA under 70-talet fick henne att intressera sig för mänskligt beteende, vår inre rymd. Genom att studera det med stor nyfikenhet upptäckte hon en lucka inom terapiområdet – kopplingen mellan vårt psykiska och fysiska tillstånd, omfattande både vår fysiska kropp och energikropp, vår aura och våra chakran.

I denna hennes senaste bok förmedlar Barbara kunskap om healingförmågan vi alla har inom oss, vårt innersta ljus – vår kärna. Vi får i stort sett veta hur den ser ut för att hon är så illustrerande, och framförallt hur vi ska komma åt den och låta den göra jobbet för oss – frigöra våra blockeringar och leva i kreativt flöde. Vi ska upp på energifältets fjärde nivå och göra underverk!

När jag tittar på helhetsutbudet i den här tidningen får jag känslan av att alla duktiga människor som bidrar till att vi ska må bra till sinne, kropp och själ, gör det utifrån allt mer nyfikna perspektiv. Vi får ta del av mat som lyfter humöret, hur skogen ger oss terapi, kossornas hemligheter och mycket mer. Vi bjuder också på sommarrea! Extra många böcker till fyndpriser. Och, missa inte fina pluserbjudanden – vackra och välgörande smycken, runstenar och nordisk visdom och vägen till lycka – så klart.

Vårens ljus och värme skapar blomster i inre och yttre världar.

Somriga hälsningar,
Alexandra Jerselius