Varför det känns som att tiden går mycket snabbare nu än tidigare 

Upplever du att tiden går väldigt mycket fortare nu? Det finns en astrologisk förklaring till detta: Vi är i slutet av Fiskarnas tidsålder, den startade för cirka 2000 är sedan kring Jesu födelse. Den här perioden är faktiskt bara 3 grader av Fiskarnas tidsålder. Det betyder i tid cirka 300 år till innan Solen går in i Vattumannen och en ny tidsålder startar som också fortsätter i ungefär 2000 år.  

300 år kanske känns som en lång tid men på en lång tidsaxel som detta så är det inte så länge. Det är många som predikar att vi redan är i Vattumannens tidsålder. Det är vi inte, i alla fall inte om vi ska se det utifrån astronomin och astrologins perspektiv. Men det som gör att det kanske känns så, är för att vi är så nära nästa tidsålder, relativt sett. Jämför det med soluppgången: det blir ljust ganska långt innan solen faktiskt syns på himlen. Så vi kan få känslan av att vi redan är i Vattumannens tidsålder fast vi har en bra bit att gå innan Solen lämnar Fiskarnas stjärntecken. 

Anledningen till att många upplever att tiden rusar fram är för att kosmos faktiskt pushar på så det som ska ske i Fiskarnas tidsålder hinner hända. Rent karmiskt blir det alltid mer intensivt när vi har en övergång mellan två tidsåldrar. Det är inte bara att tiden går snabbare, det gör också att karma kommer tillbaka till oss väldigt mycket snabbare än tidigare. Handlingar som du gör i det här livet som du normalt skulle få uppleva konsekvenserna av i nästa reinkarnation, sker nu i detta liv istället.  

Fiskarnas tidsålder har hjälpt oss att känna mer medkänsla och utveckla empati för varandra. Tidigare tidsåldrar var mycket mer våldsamma och ett människoliv var inte så mycket värt. Men när vi gick in i Fiskarnas tidsålder fick vi lära oss att känna mer omtanke för andra. Jesus var på många sätt startskottet till Fiskarnas tidsålder och en stor förespråkare för empati.   

Nästa tidsålder är Vattumannens tidsålder. Vattumannen är mänsklighetens stjärntecken men också teknikens. Mänskligheten kommer att gå in i en helt annan utvecklingsfas när vi lämnar Fiskarnas tidsålder. Det finns en viss risk att datateknologin kan ta över helt genom till exempel AI men vi har också möjlighet att utveckla telepati och andra spännande förmågor. Det är också stor chans att människans livslängd ökar dramatiskt under nästa tidsålder. 

Sophias Astrologi 

[email protected] 

Youtube Sophias Astrologi 

Patreon/SophiasAstrologi 

Instagram @sophiasastrologi 

FB Sophias Astrologi 

Den här artikeln publicerades först i Livsenergis medlemstidning nr 11 2023.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *