Anthony William om svenska och amerikanska blåbär

OBS! Tack vare att så många skrev till våra livsmedelskedjor finns nu vilda Angustifolium från Kanada att köpa fryst från Coop. Du kan beställa med hjälp av EAN-kod: 7 340191 155718 om du inte hittar dem i frysdisken. Fantastiskt att så många såg till att det blev verklighet. Ett väldigt stort tack till Gabriella (@inmyhealinggarden) som har lagt ner sin själ i det här. Kontaktupgifter till butikerna får stå kvar, ifall någon vill skriva om andra produkter. T ex fryst röd pitaya eller fryst kronärtskocka 🙂

Läsarfråga:  
Kan du förklara för mig hur det ligger till med våra blåbär? Jag läser på internet att våra vilda blåbär inte är bra och att vi nu inte ska äta dem utan istället köpa blåbär från Amerika. Stämmer det? 

Den här frågan har varit i ropet flera gånger genom åren och svaret har tidigare varit lite svårtolkat. Äntligen har Anthony adresserat det här klart och tydligt! De blåbär som växer i våra skoga kallas på engelska Bilberry (Vaccinium myrtillus på latin). De är helt fantastiska! De har många fördelar för vår hälsa, men det är inte samma sort som de vilda nordamerikanska och kanadensiska blåbären (Vaccinium angustifolium på latin). Förvirringen ligger framförallt tror jag i att vi inte använder ordet bilberry här, utan när vi hör ”vilda blåbär” så tänker vi på våra blåbär i skogarna. Men de båda bärsorterna skiljer sig till utseende och växer på olika sätt. Våra blåbär här i Europa är blåa hela vägen igenom medan de andra är mer genomskinliga inuti.  
OBS! Vi får inte blanda ihop de vilda nordamerikanska och kanadensiska blåbären med de odlade amerikanska blåbären vi hittar i butikerna (eller i trädgårdar) även här i Sverige.  

De vilda nordamerikanska och kanadensiska blåbären kan föra ut tungmetaller från hjärnan, levern och andra organ på djupet. Våra europeiska blåbär (bilberries) kan endast föra ut en del metaller från tarmarna. I Smoothien för tungmetalldetox (recept finns i alla böcker) ingår fem aktiva ingredienser som jobbar tillsammans för att driva ut tungmetaller ur kroppen; vilda blåbär, koriander, spirulina, korngräsjuicepulver och dulsealg. Vi kommer långt med tre eller fyra av dessa ingredienser, men smoothien blir som mest effektiv med alla fem. Eftersom våra svenska blåbär inte gör samma jobb som de nordamerikanska och kanadensiska, räknas de inte som en av de fem nyckelingredienserna. Det är såklart okej, men för den som verkligen behöver det bör man satsa på att använda alla fem ingredienser i sin rätta form.  
 
I dagsläget finns de vilda nordamerikanska och kanadensiska blåbären inte att köpa i frysdiskarna i Sverige. Om vi vill få tag på dem kan vi köpa dem i pulverform från märket Vimergy. I år förväntas även vi i Europa att kunna köpa blåbärsjuice från märket Wymans gjord på de vilda nordamerikanska och kanadensiska blåbären. Det hade dock varit fördelaktigt prismässigt om vi kunde köpa dem i frysdisken här, vilket vi också kunde för bara några år sedan. Om vi alla hjälps åt att skriva till våra livsmedelskedjor så kanske de kommer tillbaka. Längre ner hittar du kontaktuppgifter till dem.

Så fortsätt äta våra fantastiska europeiska blåbär! Och ta varje tillfälle i akt att gå ut och plocka vilda bär. Men ifall du behöver ta din hälsa ett steg längre, så vet du nu skillnaden mellan bär och bär.  

Du kan läsa mer om tungmetaller och hur de påverkar oss både fysiskt och psykiskt i boken Medial läkning: Hjärnhälsa. Där kan du även läsa om alla de fem nyckelingredienserna i Smoothien för tungmetalldetox och hur de tillsammans hjälper till att föra ut tungmetaller från hjärnan, levern och övriga organ.  
 
I välmående, 
Carolina 

Skriv till våra livsmedelskedjor

Här finns kontaktuppgifter listade till våra stora, svenska livsmedelskedjor. Fyll i kontaktformuläret som är länkat nedan eller skicka iväg ett mail. Be dem ta hem de kanadensiska eller nordamerikanska vilda blåbären (Vaccinium angustifolium) i frysdisken. Kopiera ditt meddelande så går det snabbt att skicka till hela listan.

De blåbären som säljs i frysdisken idag = bilberries (Vaccinium myrtillus).
Kanadensiska eller nordamerikanska vilda blåbär = (Vaccinium angustifolium).

Lidl Länk till kontakformulär
Ica Länk till kontaktformulär . Längst ner på sidan.
Coop Länk till kontaktformulär. Nästan längst ner på sidan till höger
Willys Länk till kontaktformulär. Längst ner på sidan
Hemköp Länk till kontaktformulär. Längst ner på sidan
Tempo [email protected]
Axfood (äger Willys, Hemköp, Tempo, Handlar’n och matöppet) [email protected]
City gross [email protected] eller
Länk till kontaktformulär.

Här kan du lyssna på när Anthony förklarar skillnaderna på bären

Från YoutubeLiven: Toxic Heavy Metal Alloys In The Brain & How to Get Rid Of Them

OBS! Tack vare att så många skrev till våra livsmedelskedjor finns nu vilda Angustifolium från Kanada att köpa fryst från Coop. Du kan beställa med hjälp av EAN-kod: 7 340191 155718 om du inte hittar dem i frysdisken. Fantastiskt att så många såg till att det blev verklighet. Ett väldigt stort tack till Gabriella (@inmyhealinggarden) som lade ner sin själ i det här. Kontaktupgifter till butikerna får stå kvar, ifall någon vill skriva om andra produkter. T ex fryst röd pitaya eller fryst kronärtskocka 🙂

5 thoughts on “Anthony William om svenska och amerikanska blåbär

    1. Tack May! Hoppas så att hela norden får in dem snart. Tror du inte livsmedelskejdor i hela Europa får en massa mail och telefonsamtal om det här nu😅

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *