Astrologi: ”Stora förändringar på väg”

Astrologiskt sett är vi mitt i en intensiv förändring här på jorden. Gradvis går vi över från Fiskarnas tidsålder till Vattumannens, och det är upp till oss när övergången är fullbordad. Din energi och vibration ger dig din ”verklighet”, en spegelvärld. Vi lever i en simulation där det yttre kommer ur det inre. Se det som en vänlig påminnelse om att all varaktig förändring behöver komma inifrån dig själv – inifrån och ut.

Åren med Pluto i Stenbocken 2008-2024 har accelererat utvecklingen på jorden. Pluto har en enorm kraft till död och pånyttfödelse vilket de senaste åren har förnyat hur vi ser på vår yttre verklighet. Den 20-21 Januari 2024 färdades Pluto och Solen tillsammans (!) in i Vattumannens tecken. Pluto i Vattumannen verkar för frihet, förnyelse, teknisk revolution, lokalsamhällen, decentralisering, kosmisk kontakt med mera. För att vi ska nå den högre oktaven av Vattumannen behöver dess polaritet lejonet och ett öppet hjärta vara med. Så ha hjärnan och hjärtat med dig i livet för mänsklighetens och jordens bästa.

”Försök behåll ditt lugn, din tillit och koppling in till dig själv oavsett vad som sker i den yttre världen under 2024”

Åren 2024-2026 är centrala i vår förändringsresa här på jorden. Nu har vi lämnat mycket gammalt bakom oss och det nya börjar ta form. Många själar kommer att vakna upp under året och stiga in i sig själva. Din ljuskropp är en fyr i den pågående processen. Försök behåll ditt lugn, din tillit och koppling in till dig själv oavsett vad som sker i den yttre världen under 2024.

2024 är ett åttans år, 2+0+2+4 = 8. Siffran 8 står för rikedom när vi kan koppla samman det spirituella med det jordiska. Har du haft problem med ekonomi är 2024 ett år när du kan läka dig själv, finna ditt egenvärde och vibrera rikedom med alla dina celler. Det är ett år när ekonomiska system utmanas och jorden skakas om på olika sätt, t.ex. med jordbävningar och naturkatastrofer.

Den 8 april har vi en total Solförmörkelse vid 19 grader i Väduren. En bra fråga att ställa sig under den tiden är: Hur kan du vara sann mot dig själv? Den 21 april infinner sig ett stakrt möte mellan Jupiter och Uranus vid 21 grader i Oxen. Då är det dags att gå till handling och bygga det nya i ditt liv. Gör det ditt hjärta sjunger om.

Saturnus färdas under 2024 och 2025 i Fiskarnas tecken och detta innebär en verklighetskontroll av religioner, andlighet, havsmiljö med mera. Vad är illusion och vad är i samklang med Moder Jord? Den materiella, yttre expansionen behöver ersättas med en utvidgning av medvetandet. Det är i det inre som tillväxt behövs.

Träd-Drakens år i Kinesisk astrologi startade den 10 februari i år. Draken är den feminina energins kraftdjur och just träddrakarna är de mest kreativa och visionära av sin sort, så ta till dig dessa energier i ditt livsflöde. Vi har lurats att tro att draken är mörk och farlig. Efter många århundraden av förtal och glömska har de ljusa och färgrika drakarna nu vaknat upp efter 2012.

Det var några hållpunkter för de kommande månaderna och tankar att ha med sig en tid framåt. Jag återkommer med fler astrologiska nyheter snart igen!

Med det önskar jag er en skön vintervår.

Bästa hälsningar,
Ivar Kristoffersson

Jag heter Ivar Kristoffersson och skriver här min första astrologikrönika för Livsenergi. Jag hoppas att den ska ge dig lite insikt i vår nära framtid, vad vi står inför och hur vi kan dra fördel av de astrologiska energierna i livet.

Jag är 69 år, utbildad astrolog och brinner för fred på Jorden samt mat, värme och kärlek till alla. Före pensionen arbetade jag som legitimerad gymnasielärare i matematik och fysik. 2018 startade jag min enskilda firma Soul Warrior Energy, ”Själens Krigare” där jag sprider kunskap om livet med hjälp av min livserfarenhet, astrologi och stjärnorna. Jag är även grundare och medförfattare till Energikalender för själen.

Den här artikeln publicerades först i Livsenergis medlemstidning nr 3 2024.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *