24/4 – fullmåne i jungfrun: Självständig, uppriktig och handlingskraftig! 

Månenergin den här perioden är inget vi kan lura. Jungfrun är ett jordelement vilket innebär att vi har att göra med en energi som är stadig, jordad och praktiskt orienterad. Jungfrun observerar och analyserar allt in i minsta detalj och uppmanar oss att göra allvar av de saker vi vill se hända. Hon genomskådar det mesta, även dåliga undanflykter. Om det låter hårt och uppfordrande så ska vi inte glömma att nämna att jungfrun är en självständig kvinna som står på egna ben och uppmuntrar oss till att göra detsamma. Tramsa inte runt, var uppriktig och ärlig mot dig själv och få saker att hända.  

Använd den rådande månenergin till att göra klart sådant som är på väg att falla mellan stolarna och avsluta det som bara är halvfärdigt gjort. Slarva inte nu. Det bor en perfektionist och hård kritiker i jungfrun, så återvänd till detaljerna och färdigställ tills du är nöjd. 

Glöm inte: du är vis, du är stark i dig själv, du är kapabel. 

Inför fullmånen den 24 februari 

Det är en tid där du har extra kraft att se på saker objektivt, skapa ordning i oreda och hantera gamla sår och händelser. Du är stark och självständig. Så fråga dig: 

  • Har du knutit ihop alla lösa trådar? 
  • Har du tagit några onödiga genvägar? Finns det något du har hoppat över som du borde ha tagit hand om? 

När du känner dig klar, tacka de platser, människor och relationer som varit dina främsta lärare i denna genomkörning genom att skriva ett brev:  

”Kära ____________, jag vill tacka för att du har varit en så bra plats/person under de senaste _______åren…”.  

Med den bästa av intentioner kan du nu lägga detta till det förflutna och stänga dörren. 

BOKTIPS & KÄLLA: I boken Månkraft skriven av Merilyn Kesküla kan du läsa mer om månenergier generellt i alla faser, i förhållande till stjärntecknen samt hur du kan växa och leva i harmoni med månens cykel. 

Den här texten publicerades först i Livsenergis medlemstidning nr 3 2024.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *