Att komma hem till jul 

Så var det jul igen! Varje år är den tillbaka, den här underbara, varma, glädjefyllda, matspäckade, söta, vänliga och kramiga julen. Tänk, för bara två år sedan fick hela svenska folket rådet att inte kramas i jul… Att det kan vara en rekommendation, visst låter det absurt!? Men då var det vår verklighet. Det är bra att påminnas om vad vi har varit igenom, lära av det och vara tacksamma för vad vi har.

Tacksamhet är nog på näthinnan för många i juletider. Känslorna ligger på ytan och den vackraste luciasången eller gulligaste babytomten kan framkalla tårar närhelst på dygnet. Jag blir nyfiken – vad händer med oss till jul, och varför? Finns det någon annan högtid som är så full av känslor som denna? Vad är det som så magiskt plockar fram dessa varma hjärtan hos oss?️

️️️️✨Är det mörkret och vintern? Längtan efter ljus och värme?
✨Är det traditionen av gåvor, mat och att samla familjen?
✨Är det arvet att vi lyfter denna högtid i tacksamhetens tecken?
✨Är det kopplingen till kristendomens julberättelse om Jesu födelse?
❤️Det kanske är en kombination av allt.

Det finns en trend i samhället att tiden inför jul blir längre och längre. Vi börjar tidigare med julmusiken i radio, lyktor och lampor i Sverigemörkret blir ett allt viktigare inslag i varje stad och by och med det kommer julpyntet smygande. Jag tror det är en bra trend där vi får fokusera på att skapa ljusglimtar i en vardag som går mot mörker. Med det sagt har vi ju gått förbi vintersolståndet!! Den 21 december kl. 22.48 hade vi årets kortaste dag, nu vänder det <3.

Reflektionsövning i jul Många reser hem till jul. Men vad innebär det att komma hem? Vad betyder det för dig? Måste det vara en fysisk resa från en plats till en annan, eller kan det vara en övning i att samla sig själv i sitt kroppsliga tempel? Hur skulle en sådan övning kunna se ut? Vad behöver du just nu? Är det vila, lugn och ro, egen tid för reflektion eller fysisk aktivitet? Är det skratt och goda samtal, lekar och spel? Behöver du ens komma hem? Du kanske behöver ta dig bort… Fundera på vad du behöver. Det är helt individuellt och endast du vet vad du behöver. Till sist, en viktig påminnelse: Alla känslor är välkomna, när helst de behöver. Allt är precis som det ska vara <3.

God jul! Varma hälsningar Alexandra & hela teamet på Livsenergi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *