Bananas foster

Det här är ett översatt blogginlägg från Medicalmedium. Du hittar orginalinlägget här.

bananasfoster


Ibland är det svårt att hitta recept på fettfria, sunda efterrätter som samtidigt är oemotståndligt goda. Men här har du en given klassiker. Bananas Foster är en lika stor njutning i denna tappning som i originalet, och ändå innehåller den bara de allra bästa ingredienserna för kropp och själ. Ät efterrätten som den är eller servera den med bananglass. Båda alternativen kommer att få dig att sväva på moln.

I Leverns okända kraft delar jag med mig av hur var och en av dessa ingredienser kan stötta dig och dina nära och kära i läkandet. Låt oss ta en titt…

Banan: Fruktosen i banan är leverns favoritmat. Den ger snabbt energi åt levern och väcker sömniga celler som behöver förbättra sin vitalitet och sitt arbetsresultat. Den lugnar även tarmväggarna och de nerver som mynnar ut i tarmen. Tvärt emot vad många tror är bananer något av det bästa man kan äta för att motverka bakterier, jäst och svamp. De är även utmärkta att kombinera med annan näringsrik mat eller med kosttillskott, eftersom de förbättrar leverns näringsupptag.

Lönnsirap: Kombinationen av socker och ett högt mineralinnehåll förflyttar sig snabbt till levern och blir ett fytonutrientrikt bränsle för organet. Levern får som ett intravenöst dropp innehållande det bästa av två världar: stora mängder vitaminer, mineraler och andra näringsämnen (varav många är okända för forskarna) och högkvalitativt socker som levern älskar.

Bananas foster

Ingridienser:

  • 3 bananer
  • 2 ½ matskedar lönnsirap, uppdelat
  • ½ tsk malen kanel
  • 2 tsk lönnsocker
  • 1 nypa havssalt (valfritt)

Gör så här:

Värm ugnen till 200°C.
Skär bananerna på längden och lägg dem i en ugnssäker form klädd med bakplåtspapper.
Ta fram en liten skål och rör ihop ½ matsked av lönnsirapen, kanel, lönnsocker och havssalt tills allt är väl blandat.
Stryk ut resten av lönnsirapen (2 matskedar) på bananhalvorna så att den täcker båda sidorna.
Häll kanelblandningen jämnt över bananerna och ställ in formen i ugnen i 15 till 18 minuter, tills bananerna är mjuka och gyllenbruna.
Ta ut dem ur ugnen och servera eventuellt med bananglassen från receptet nedan.

3 portioner

BANANGLASS

  • 3 frysta bananer
  • 2 msk varmt vatten


Skiva bananerna och lägg dem i en matberedare. Blanda och tillsätt varmt vatten skedvis för att undvika att blandningen fastnar. Glassen är färdig när bananen har en krämig, mjuk konsistens. Ät omedelbart eller låt stelna i frysen 2 till 4 timmar.

3 portioner

Utdrag ur Leverns okända kraft.

2 thoughts on “Bananas foster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *