Brottas du med akne? Här är några nycklar till lösning

Läsarfråga:  
Jag har haft akne i många år, och inget jag gör verka hjälpa. Jag har börjat dricka sellerijuice för att se om det kan ha en positiv effekt. Finns det något mer jag kan göra? 

Sellerijuice är ett fantastiskt verktyg för att ta kontroll över akne, antagligen det allra mest kraftfulla. För att förstå varför det uppstår och hitta en åtgärdsplan behöver vi först förstå vad akne är och varför det uppstår.  
 
Tyvärr är svaren och hjälpen som ges till personer med akne minst sagt bristfälliga. Hormonella obalanser skylls ofta som en orsak till akne, vilket har blivit en accepterad teori. Men Anthony kallar det ett av de största misstagen inom modern medicin. Läs mer om den och varför det i vissa fall kan verka rimligt längre ner.

Akne innebär att levern och lymfsystemet bär på en kronisk, låggradig streptokockinfektion. Dessa bakterier stortrivs i levern på grund av överflödet av mat de kan hitta där och använda som bränsle, t.ex. ägg, mejeriprodukter, gluten, giftiga tungmetaller och framförallt antibiotika. Precis som dessa ämnen ackumuleras i levern, så gör de samma sak i vävnaden precis under huden, och de tar sig dit genom lymfsystemet. Anledningen till att oljig/fet hy uppstår vid akne är att immunförsvaret i huden producerar talgolja i ett försök att förhindra streptokockerna från att nå huden, där de orsakar akne och ärrbildning. Eftersom streptokockerna har haft möjlighet att bygga sig starka på bränslet i kroppen är de oftast svåra att stoppas på sin färd mot huden där de orsakar akne. Här uppstår en infektion. Kroppen står på din sida och har bara försökt skydda dig.

Hur allvarlig aknen är beror dels på varje individs immunförsvar, antalet streptokockstammar i kroppen, mängden gammal antibiotika i levern, närvaron av gifter och tungmetaller, nivån av adrenalinutsöndring samt personens kostvanor.

 
Tillbaka till hormonteorin. Anledningen till att aknen kan förvärras under vissa perioder med större hormonsvängningar, såsom menstruation, pubertet, graviditet osv är att immunförsvaret sjunker vid dessa tidpunkter. Det ger streptokockerna en chans att slå till hårdare, när den vanligtvis skulle hållits i schack av immunförsvaret.  

 
Om vi nu talar om en infektion, skulle inte antibiotika vara en bra lösning? Det kan verka logiskt, men många rapporterar om en berg-och dalbana i sin akne när de behandlas med antibiotika. Det kan ibland bli lite bättre för att sedan bli sämre igen, vilket beror på att streptokocker ofta är resistenta mot antibiotika, och de kan till och med använda antibiotika som en energikälla. Det är ett av deras absoluta favoritbränslen. Många människor som lider av akne har en historia av omfattande antibiotikabruk sedan barndomen som ligger till grund för den akne de upplever idag.  

För att komma till rätta med akne en gång för alla behöver vi stärka immunförsvaret samt rena levern och lymfsystemet från gifter, tungmetaller, antibiotika och gammal mat som göder streptokockerna. Sellerijuice är ett kraftfullt verktyg vars natriumklustersalter hjälper till att döda streptokockerna samtidigt som den stärker immunförsvaret. För vissa räcker detta verktyg, medan andra kan behöva ytterligare åtgärder, som att eliminera skadlig mat som bidrar till streptokockernas tillväxt, öka vätskeintaget, stötta levern och använda specifik mat och tillskott med antibakteriella egenskaper med mera. Du hittar mer information i böckerna Leverns okända kraft och Läk med detox. Om du behöver ytterligare hjälp kan du ta hjälp av en terapeut som kan guida dig. 

Ha tålamod. Det kan ta tid om streptokockerna har funnits i kroppen länge och vuxit sig starka. Ge inte upp och kom ihåg att kroppen är på din sida. På Anthonys instagram (medicalmedium.com) hittar du många framgångsexempel med före- och efterbilder som du kan använda som motivation och inspiration.  

Stort lycka till!  

 
OBS! Informationen är inte ersättning för medicinsk rådgivning, diagnos, behandling eller förskrivning. Rådfråga alltid din läkare när det kommer till din hälsa.  

Carolina Johansson
Utbildad sjuksköterska och näringsterapeut med fokus på Anthony Williams lära
Hemsida: carolinajohansson.se
Podcast: Hälsosant
Instagram:@carolinajohansson.se

E-post:[email protected]

Den här artikeln publicerades först i Livsenergis medlemstidning nr 1 2024.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *