Din energi kan aldrig ta slut! Du är full av liv.

Låt oss leka med tanken att allt är energi. Det skulle innebära att vi, våra fysiska kroppar och det osynliga icke fysiska inuti och runt omkring, är energi. Inkluderar vi Albert Einsteins påstådda uttalande om att ”energi inte kan skapas eller förstöras utan bara förändras från en form till en annan”, kan vi även leka med tanken att vi aldrig kan förlora vår energi. Vi är kompletta odödliga energivarelser vare sig vi vill det eller ej. Vare sig vi känner oss som sprudlande energiknippen eller torkade russin.

Idén om att vi är 100% energi oavsett vad vi gör, hur vi mår och hur vi känner oss kittlar mig. Får mig att känna mig levande. Känna att jag är en naturlig kraftstation. Troligtvis mer magiskt än mitt sinne kan förstå. Det väcker en känsla av att allt är möjligt. Att jag är helare än jag tror. Inte bara jag såklart utan även du. Vi är mer levande och vibrerande än vi anar.

Det är värdefullt att minnas de dagar vi upplever att energidepån är slut. Då kan vi minnas att vi är energi. Det är inte samma sak som att vi ska köra på utan att stanna. Upplever vi att vår energi är slut, att vi blir invaderade av andras energi, har energivampyrer omkring oss, känner av allt runt omkring – då ska vi stanna upp. Stanna, andas, vila och ge oss själva omtanke och omsorg. Kanske ta oss en fundering över vår livsstil, om vi gränssätter tillräckligt, om vi ger mer än vi vill, lyssnar in och anpassar oss tills vi sätter knut på oss själva. När vi känner att vår energi är slut ska vi stanna upp, hjälpa kroppen att reglera nervsystemet, återhämta våra fysiska krafter, skapa vårt mentala lugn och känslomässiga balans. Vi slutar springa i ekorrhjulets ingrodda spår. Vi stannar och minns att vi består av fullkomlig energi. Energi som är en rörelse, en kreativ och levande kraft. Energi som vi kan rikta till det som ger oss ett välmående liv. Välja att vara levande, närvarande och flödande i vår naturliga kraft.

Precis som solen alltid lyser ovanför molnen är vi fyllda med energi även när vi känner oss ocentrerade och dränerade. Det känns så men det är inte så. Solen och energin är alltid där fast vi inte alltid ser och upplever den.

Det pratas om att hämta hem, centrera och skydda sin energi. Jag ser inte energi riktigt på det viset, eftersom vi ÄR energi. Det är vår uppbyggnad och inget vi faktiskt kan förlora. ”Allt är energi, det är bara så det är.” Precis som Albert Einsteins många och delade citat uttrycker. För mig väcker det en trygg känsla att veta att vi inte kan förlora, tappa bort eller bli bestulen på det vi eventuellt är, även om det känns så.

Det ligger ändå mycket värdefullt bakom uttryck som ofta används, även av mig, att hämta hem, centrera och skydda vår energi. När jag pratar om det handlar det om att hämta hem dem vi är, den kraft vi gett bort som barn, i våra relationer och genom vår livsstil. I flera generationer kan vi ha gjort avkall på behov, förmågor och burit smärtor och bördor som inte tillhör oss själva. Vi kan ha byggt upp ett liv där vi släpper in alla möjliga i vår sfär utan att kärleksfullt gränssätta för att omsorgsfullt släppa in dem vi mår bra av i vårt fält.

Nu kan vi vila i känslan av överflöd, att vi är vibrerande livsenergi och med den utgångspunkten utforska vår personliga resa för att skapa det inre och yttre liv vi önskar.

Jag avslutar och bjuder in till reflektion med denna mening som ska vara uttryckt av Nikola Tesla: ”If you want to find the secrets of the universe, think in terms of energy, frequency, and vibration.”

Vill du har stöd i livets existentiella stora och små frågor får du gärna kontakta mig, Tina Ikonomidou, via www.tinaikonomidou.com  Under 20 års tid har jag arbetat med personlig och professionell utveckling och stöttat 1000 -tals människor att skapa de liv de önskar. Min mission är att stödja människor till innerliga, meningsfulla och hållbara liv.

Med värme
KonstanTina Ikonomidou

Fotograf: Håkan Lagesson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *