Läsarfråga:
Vad gör jag om jag inte kan få tag på selleri?

Det kan ibland vara utmanande att hitta selleri av god kvalitet. Det är såklart frustrerande när selleritillgången minskar när man vill tillgodogöra sig fördelarna med sellerijuice. Här kommer några tips att fundera på:

För det första är det viktigt att ha en god relation med din matvarubutik. Du kanske redan handlar mycket frukt och grönsaker där, och personalen är säkert mer än villig att hjälpa till för att du ska bli nöjd. Ta dig tid att prata med dem och be dem hålla utkik efter selleri åt dig. De kan till och med kontakta dig eller lägga undan en låda om de får in.

När du väl hittar selleri är det en bra idé att köpa några extra buntar om möjligt. Selleri håller sig bra i kylen eller i lite svalare utrymmen, som exempelvis ett garage. Om du inte har möjlighet att hitta selleri i närheten kan du även överväga att undersöka onlineföretag som levererar selleri direkt till din dörr. Det kan vara värt att utforska detta alternativ.

Om du nu inte får tag på selleri överhuvudtaget under en period – oroa dig inte. Även om vi lärt oss älska och förlitar oss på denna mirakeljuice så finns det ett annat alternativ som är näst bäst, nämligen gurkjuice! Du gör iordning den på samma sätt som sellerijuice; antingen i en juicer eller i en mixer. Om du väljer en mixer så var noga med att sila juicen i en nötmjölkspåse eller silduk eller liknande. Precis som med sellerijuice intas den på fastande magen och du väntar minst 15-30 minuter innan du äter/dricker något annat.

Gurkjuice är alltid ett fantastiskt alternativ när man av någon anledning inte kan dricka sellerijuice. Även om gurkjuice inte har exakt samma fördelar som sellerijuice är den ett otroligt värdefullt verktyg för att basgöra och återfukta kroppen. Den är otrolig på att ta ner feber och är en av de bästa naturliga vätskedrivarna som finns. Dessutom hjälper den till att lösa upp urinsyrasamlingar i njurarna och urinblåsan och har förmågan att minska ödem och svullnad i kroppen. Den innehåller många elektrolyter och har även antiinflammatoriska egenskaper samtidigt som den avgiftar hela kroppen och kan hjälpa till med matsmältningsproblem. Anthony William lär oss även att färs gurkjuice är det bästa föryngrande elixiret i världen!

Listan med hälsofördelar kan göras lång med gurkjuice! Så även om du får tag på selleri kan det vara värt att lägga till en extra juice på gurka!

Så för att sammanfatta; ha en bra kontakt med din butik, ring runt till olika butiker om det behövs, köp extra när du väl hittar selleri, överväg onlinealternativ och ge gurkjuice en chans. Låt inte avsaknaden av selleri hindra dig på din återhämtningsresa!

Stort lycka till!

I välmående,

Carolina Johansson

Utbildad sjuksköterska och näringsterapeut med fokus på Anthony Williams lära
Hemsida: carolinajohansson.se
Podcast: Hälsosant
Instagram: carolinajohansson.se
E-post: [email protected]

Den här artikeln publicerades först i Livsenergis medlemstidning nr 16 2023.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *