Ensam och utsatt eller i ständigt beskydd?

Det är lätt att glömma bort att vår upplevelse av världen skiljer sig från individ till individ och dag till dag. På något sätt utgår man ifrån att ”det jag ser, upplever även andra”. Men om vi vänder upp-och-ned på den idén och istället tänker ”undrar hur andra upplever den här situationen”, eller ”vad ser andra som jag inte ser”, då möter vi dagen med nyfikenhet och öppnar upp för en vidare värld än den vi själva uppfattar.

En person som lever i andra dimensioner än jag själv och som intresserar mig är Diana Cooper. Hennes världsuppfattning är enormt vidsträckt och inrymmer en lika tydlig och konkret andlig värld som den fysiska jag har mina två fötter i. Ms Cooper är en författare känd över hela vår värld för sina böcker om andlighet, enhörningar, änglar och Atlantis. Den här gången har vi det stora nöjet att presentera en alldeles speciell bok som hon har skrivit, nämligen Drakardina himmelska beskyddare. Drakarna är kloka varelser som älskar att vara i vår tjänst och se till att vi är omhändertagna och trygga.

Det där med att vara beskyddad för mina tankar tillbaka till hur vi upplever världen. Jag förstår att mycket av det vi uppfattar handlar om medvetenhet, närvaro och sinnestillstånd. Vilja är också en viktig pusselbit. Själv kliver jag mellan dessa världar varje dag; den tredimensionella, väldigt konkreta och den mer lummiga, kärleksfulla och abstrakta. Och det är väl dit jag vill komma – att vi har ett val.

I den materialistiska världen har vi ett ganska kyligt klimat, ”likt ett brädspel fullt med pjäser som inte är sammanlänkade på något sätt förutom att de alla strävar efter ’att komma i mål’”. I den andra, mer andligt influerade verkligheten är samma fysiska värld fylld av liv i olika former och det finns inga skarpa kanter som separerar tingen. Allting är organiskt och hänger ihop i en enda stor och flexibel väv.

I båda världar finns kärlek och omsorg om varandra, men djupet varierar. Vi har liksom inte tid för så mycket djuphet i vår fysiska värld. Men de som tillåter sig att bryta sig loss och följa sina egna livsregler och mål, finner mer utrymme för en kärlek som sträcker sig ända till livet som helhet. Här finns plats för intuition, kreativitet och en tro på det högsta goda, vilket också bjuder in till idén om en ständig support och trygghet, oavsett vem man är och var man är i livet.

Vi tycker att drakar är väldigt spännande och de behöver få mer uppmärksamhet. Allt för få har ännu kontakt med sin personliga drake, eller ens koll på att det finns en. Än mindre alla andra drakar som vakar över och skyddar oss och bara väntar på att vi ska höra av oss. Så boken har ett väldigt fint budskap och uppmuntrar oss att ta kontakt med dessa uråldriga väsen som bara vill oss gott. Det enda som krävs är att vi ber dem om hjälp.

Visst är det härligt att vi själva kan bestämma hur vi vill ha det. När vi känner oss lite ensamma så behöver vi bara komma ihåg att det finns en annan värld där vi är omgivna av en massa kärlek och trygghet. Det är helt enkelt upp till mig och dig!

För att få lite av Dianas vibbar kan jag varmt rekommendera att lyssna på vår intervju. Du finner den som vanligt HÄR.

Jag önskar dig en härlig höst med en massa spännande nytt i din livsväv. 

Hjärtliga hälsningar, Alexandra Jerselius

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *