Ett liv i en karusell

GS996Color 19

Hur ska vi sammanfatta 2021? Varför inte som ett helt nöjesfält?

På nöjesfältet kan vi finna en berg-och-dalbana som både är läskig och rolig. Som medresenär vet jag inte om jag ska skratta eller gråta, ofta gör jag både och. Väl i väg i de små vagnarna ökar spänningen på vägen upp för långa backar, och på toppen hissnar jag inför den branta nerförsbacken. Vagnarna svänger häftigt, ibland till höger, ibland till vänster. Man vet aldrig riktigt, för det sker gärna i mörka tunnlar för en extra överraskningseffekt.

Visst kan vi finna en viss liknelse till livet i stort här? Det är fyllt med samma spänningsmoment, och vi kan nog hitta både roliga bitar och de som är lite tuffare att ta sig igenom.

Mitt 2021 har bjudit på många berg-och-dalbaneeffekter, både roliga händelser och jobbiga utmaningar. Och tittar vi på samhället i stort kan vi nog säga samma sak där. Pandemin har tagit oss på en rejäl berg-och-dalbana, blandat mellan hopp och förtvivlan.  

Och så har vi den något mildare klassiska karusellen som går runt, runt, runt. Utsikten är både varierande och enformig på samma gång. Lite som ett jobb. Eller som mina dagliga hundpromenader. Vi seglar fram med en hel del mysfaktorn, t.ex. den härliga musiken, guldskimrande hästar och en mjuk rytm som gungar oss upp och ned på böljande vågor i ett tempo som vi kan vara bekväma med. Inget stort eller oförutsett händer. Vi är förberedda på nästa sväng. Ganska behagligt helt enkelt!

Vi ska också besöka lotteriet. Det där ståndet som lockar fram hoppet i alla människor, där vi står och tänker ”idag har jag tur” och ”jag kan ju aldrig vinna om jag inte köper en lott”. Och det är helt rätt! Hoppet är vår största tillgång i livet. Och vet ni vad, lotteriet är som en förfest till berg-och-dalbanan. ”Våga för att vinna” är en modig inställning som bjuder in hela registret av upplevelser i livet på samma gång. Och vi lever ju här och nu, så låt oss leva fullt ut!

Det slog mig att jag personligen kanske är mer av en berg-och-dalbana och trivs med lite snabba svängar och överraskningsmoment, i alla fall nu och då. Samtidigt inser jag att livet är mer som ett helt nöjesfält än en enda attraktion. Ibland är det härligt att ställa sig vid sidan av och iaktta allt liv med en sockervadd i handen.

Mina nya följeslagare in i 2022:

  • En astrologisk kalender. Magic of I gör fantastiska kalendrar och anteckningsböcker. Med den här ska jag följa planeterna och framför allt månens bana och se hur naturens rytm påverkar mig och hur jag kan använda det i mitt liv.
  • Varma kläder – det har varit mitt fokus i höst att skaffa mig kläder så att jag slipper frysa i vinter.
  • Hoppet om ett lättsammare klimat i världen <3.

Gott nytt år vänner!

Varma hälsningar,
Alexandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *