Kristaller – Back to basics – Del 1

Hej på er,

Jag tänkte ägna detta blogginlägg åt lite basfakta kring stenar och kristaller. Dvs allmän information om vad stenar och kristaller är och hur de faktiskt påverkar oss.

Kristallhealing är baserat på fysik och principerna om energi. Denna terapeutiska metod har använts i flera tusen år just för att människan har förstått att kristaller har energiska vibrationer vilka kan påverka sinnets, kroppens och våra andliga energier. Kristallhealing skapar med andra ord positiva förändringar i vårt energifält.

En kristall är en mineral med en molekylstruktur som regelbundet repeterar sig själv. Majoriteten av alla kristaller bildas inuti jorden under en process som kallas kärnbildning. Den intensiva värmen och trycket, under kärnbildningen, får kristallernas molekyler att forma tredimensionella gallerstrukturer – tänk er som små ritningar inuti kristallerna. Detta geometriska arrangemang tvingar kristallens molekyler att ta på sig den mest stabila formen som är möjlig genom att upprepa detta mönster tills kristallen är helt formad.

Balans och harmoni

Kristaller är verkligen så mycket mer än bara molekyler och materia. Den solida och perfekta kristallstrukturen representerar balans och harmoni. Något som de flesta av oss människor eftersträvar här i livet, speciellt i dagens stressfyllda samhälle som vi lever i. Stressen får oss att bli obalanserade och känna brist på inre frid. Den får oss att glömma vilka vi är. Kristaller är gåvor från moder jord och symboler för balans och perfektion. Med hjälp av dess krafter kan du påbörja din egen förvandling till den hela, välmående och balanserade individen du föddes till att vara.

Helande ljus

Genom sin inre gallerstruktur, som jag nämnde ovan, kan kristallerna absorbera och överföra ljus. Denna egenskap kallas för brytning och gör det möjligt för kristaller att dra in universell ljusenergi, att reflektera och bryta den i sin inre struktur och sedan sända ut den tillbaka till universum. Förstår ni vilken process, wow! Ljusenergin förstärks dessutom av kristallens inre struktur. Alla kristaller är naturliga förstärkare av energi och helar genom att förstora både den universella ljusenergin som omger dem såväl som din avsikt att använda dem. Så när vi introducerar kristallerna med deras harmoniska vibrationer till vårt energifält så börjar vårt egna energifält att snappa upp deras vibrationerna och härma dem. Det är därför de är så kraftfulla healingverktyg.

Ha en magisk helg!

Ann-Sophie Fabrizi
Certifierad Kristallhealer och Regressionsterapeut
Grundare av Bohemian Royalties
www.bohemianroyalties.com
Instagram: Bohemianroyalties