Krönikor

alex_2018_1

Kroppens andliga känselspröt

27 juli, 2022

Vi människor är utrustade på ett helt otroligt sätt. Den som tänkte ut oss hade en enorm fantasi och var nog en skicklig ingenjör. Tänk på alla system vi har i kroppen som samspelar med varandra. Och alla fysiska verktyg vi har för att leva våra liv – armar, ben, händer, fötter, tår…

...Läs mer

Periodens bok:

Händernas kraft

Mudror är en gammal och ofta förbisedd österländsk tradition som innebär att man utför speciella handställningar som skapar energiflöden och ökar hälsa och välbefinnande.

Swami Saradanandas bok Händernas kraft är en komplett och fullt illustrerad mudra-guide som ger en mycket praktisk och inspirerande insikt i hur man använder dessa subtila och vackra gester för att stimulera livet på alla möjliga områden. Boken bjuder också på många användbara mudra-rutiner för vanliga fysiska och känslomässiga hälsoproblem, från ångest och trötthet till artrit och huvudvärk.

Ytterligheterna gör livet

22 juni, 2022

Ibland kan livet te sig som en enda stor gåta, och ibland är det ett fantastiskt mirakel. Gåtan kan vara svår att förstå vad den innebär och vad man känner inför den. Och inte sällan kräver den en hel del av oss…

Läs mer

Energisamtal – ännu en spännande utmaning!

2 juni, 2022

Vad säger ni, har vi börjat landa i våren nu och är redo för sommaren? Rent energimässigt kan våren vara lite trög för mig, om än det är den mest underbara säsong. Tänk att det kan vara så dubbelt ibland. Å ena sidan si, å andra sidan så…

Läs mer

Miljoner mirakel på en gång

10 maj, 2022

Våren är här på riktigt. Träden börjar slå ut. Blommorna spricker upp ur marken och gräset blir grönt. Allt detta händer samtidigt, som om hela naturen exploderar. Med lite värme från solen sker miljoner mirakel samtidigt. Tänk vilken rikedom – vilket överflöd av naturliga fenomen vi har omkring oss!

Läs mer

Allting börjar med ett frö

20 april, 2022

Efter en lång tid av mörker så sakta, sakta ljusnar dagen. Värmen smyger sig fram och med den små knoppar ur jorden. Våren är här och solen är gnistan som får allt att vakna till liv. Allting börjar om igen. Livets hjul snurrar på – i all oändlighet.

Läs mer

Insidan är mitt första hem, min verklighet

29 mars, 2022

Söndag. En helt underbar söndag. Solen strålar på en blå himmel och det är lagom kallt och krispigt vitt där ute. Den senaste veckan har varit så spännande.

Läs mer

Räkna med hjärnan – den kan överraska!

8 mars, 2022

Hur mår du? Kan du känna att våren är på väg och att kroppen förbereder sig för att tina upp? Smittar samhällets pandemilättnader ditt humör och inställning till livet? Känner du glädje och hopp om ett öppet samhälle, om frihet? Jag hoppas det. Det är banne mig en omvälvande tid nu, och om vi vill så kommer den leda till en massa gott för oss!

Läs mer

Vi har rensat färdigt – nu bygger vi upp nytt igen!

15 februari, 2022

När jag skriver detta är januari snart slut och vi har börjat landa i vårt nya år! Den senaste veckan har jag fötts med en massa hopp inför 2022. Det är något jag indirekt har bett om för att jag har känt ett behov av hopp och framtidsutsikter. Och då kom det…

Läs mer

Vill du ha svar? Sök upp dem!

24 januari, 2022

Det slår mig att ovisshet är tajt kopplat till kontroll, något vi gärna vill ha. När ovissheten tar överhanden har vi ingen kontroll…

Läs mer

Måne, måne på himlen där, säg vad som …

3 januari, 2022

”Måne, måne, måne. Du gyllene skära, mystiska klot och innerliga ljus som visar vägen i mörkret. Du är så mycket mer än en prydnad på himlen. Äntligen återvänder insikten till oss och vi vänder vårt fokus till dig och universums naturliga cykler.”

Läs mer

Precis allt är energi

30 november, 2021

Jag älskar julen och tiden inför den, men månaderna strax efter behöver jag anstränga mig för att hålla värmen i kroppen. Det går åt mycket energi under den här tiden, så jag behöver ladda ordentligt. Därför är jag extra glad att ha hittat nya verktyg för att hålla energin hög i kropp och sinne! Vem vet, det kanske kan vara något för dig med!

Läs mer