Krönikor

Alex profilbild höst – Redigerad

En bra övning för själen

30 november, 2022

Det är jul igen. Snart. Klementiner i överflöd. Nejlikor i apelsiner som dinglar i röda band. Skogsdoft, stämning, ljus och sång. Hög mysfaktor. Njut. Njut. Njut. Så mycket du bara kan. Välj det härliga. Åtminstone…gör ett val.

...Läs mer

Periodens bok:

YogaGlädje

Det forskas mycket kring yoga och vilka hälsoeffekter den för med sig. Spännande nog visar vetenskapen att yoga påverkar oss både mentalt och fysiskt; vi mår bättre, vi blir starkare och vi har lättare att fokusera.

Ordet yoga kommer från sanskrit och betyder förening av kropp och själ. Yogaglädje är en praktisk handbok med verktyg för att hjälpa dig på den resan. Författaren Hannah Barrett är yoga- och meditationslärare och har hjälpt hundratusentals människor genom sina kurser och workshops. I boken avdramatiserat hon yogan och göra den tillgänglig för alla – nybörjare som utövare – genom att fokusera på grunden.

Ett ljus för läkning i vintermörkret

8 november, 2022

ÄNTLIGEN är det november! Det kanske inte är så många som har längtat efter denna vintermånad för vädrets och ljusets skull, men helt säkert för bokens … ÄNTLIGEN är nämligen den reviderade och utökade utgåvan av Medial läkning här!

Läs mer

Tjusningen i siffrornas kvalitet

19 oktober, 2022

I samband med att jag ska skriva den här krönikan frågar jag mig själv vilket förhållande jag har jag till siffror. Varför det? Jo, vi lanserar äntligen en medlemsbok om numerologi!

Läs mer

Att utveckla sin telepatiska förmåga

29 september, 2022

Jag ser på Livsenergis alla medlemmar som en fin källa människor som uppfattar världen och universum med fler sinnen än de grundläggande fem. Vi är alla nyfikna på det som ligger bortom det normala i livet och det vi kan se i vår tredimensionella värld. Det som är så härligt med oss alla är att vi har ett öppet sinne, och med det kan vi ta oss till platser och situationer som kan lära oss nya saker och utveckla oss som människor.

Läs mer

Att söka och finna naturen i sitt inre

7 september, 2022

Som många av er redan vet så har jag varit nyfiken på andliga traditioner och verktyg större delen av mitt liv. Länge var det bara på distans, men som livet ter sig gav det mig en riktig djupdykning in i hela denna underbara värld när jag började jobba med Livsenergi för drygt sex år sedan. Jag skulle sköljas igenom ordentligt och det fanns säkert en god anledning till det.

Läs mer

Livskedjor med tiden som länk

16 augusti, 2022

Det är inget konstigt för någon att händelser och erfarenheter från livet formar oss som människor. Om vi applicerar det ett steg längre och säger att själens erfarenheter och händelser från alla sina liv har format oss till dem vi är idag – hur skulle det kännas?

Läs mer

Kroppens andliga känselspröt

27 juli, 2022

Vi människor är utrustade på ett helt otroligt sätt. Den som tänkte ut oss hade en enorm fantasi och var nog en skicklig ingenjör. Tänk på alla system vi har i kroppen som samspelar med varandra. Och alla fysiska verktyg vi har för att leva våra liv – armar, ben, händer, fötter, tår…

Läs mer

Ytterligheterna gör livet

22 juni, 2022

Ibland kan livet te sig som en enda stor gåta, och ibland är det ett fantastiskt mirakel. Gåtan kan vara svår att förstå vad den innebär och vad man känner inför den. Och inte sällan kräver den en hel del av oss…

Läs mer

Energisamtal – ännu en spännande utmaning!

2 juni, 2022

Vad säger ni, har vi börjat landa i våren nu och är redo för sommaren? Rent energimässigt kan våren vara lite trög för mig, om än det är den mest underbara säsong. Tänk att det kan vara så dubbelt ibland. Å ena sidan si, å andra sidan så…

Läs mer

Miljoner mirakel på en gång

10 maj, 2022

Våren är här på riktigt. Träden börjar slå ut. Blommorna spricker upp ur marken och gräset blir grönt. Allt detta händer samtidigt, som om hela naturen exploderar. Med lite värme från solen sker miljoner mirakel samtidigt. Tänk vilken rikedom – vilket överflöd av naturliga fenomen vi har omkring oss!

Läs mer

Allting börjar med ett frö

20 april, 2022

Efter en lång tid av mörker så sakta, sakta ljusnar dagen. Värmen smyger sig fram och med den små knoppar ur jorden. Våren är här och solen är gnistan som får allt att vakna till liv. Allting börjar om igen. Livets hjul snurrar på – i all oändlighet.

Läs mer