Krönikor

Alex profilbild höst – Redigerad

En bra övning för själen

30 november, 2022

Det är jul igen. Snart. Klementiner i överflöd. Nejlikor i apelsiner som dinglar i röda band. Skogsdoft, stämning, ljus och sång. Hög mysfaktor. Njut. Njut. Njut. Så mycket du bara kan. Välj det härliga. Åtminstone…gör ett val.

...Läs mer

Periodens bok:

YogaGlädje

Det forskas mycket kring yoga och vilka hälsoeffekter den för med sig. Spännande nog visar vetenskapen att yoga påverkar oss både mentalt och fysiskt; vi mår bättre, vi blir starkare och vi har lättare att fokusera.

Ordet yoga kommer från sanskrit och betyder förening av kropp och själ. Yogaglädje är en praktisk handbok med verktyg för att hjälpa dig på den resan. Författaren Hannah Barrett är yoga- och meditationslärare och har hjälpt hundratusentals människor genom sina kurser och workshops. I boken avdramatiserat hon yogan och göra den tillgänglig för alla – nybörjare som utövare – genom att fokusera på grunden.

Är intuition beroende av närvaro?

18 augusti, 2021

Intuition – vad är det för mig, funderar jag. Kan det vara så att kontakten med intuitionen är kärnan till när jag är extra medveten och närvarande? Och när jag bara ”kör på”, är jag då långt ifrån min intuition…? En spännande tanke som jag måste utforska!

Läs mer

Livets hjul – mitt inre ankare

28 juli, 2021

Vet ni vad, jag är så glad att ni finns. Att veta att det finns så många som har valt samma resa som jag – en utforskande resa om livet, existens och att leva äkta – känns både tryggt och inspirerande. Här är vi alla samlade. Tänk om vi kunde hitta vägar att nå ut till varandra mer, mötas – fysiskt eller virtuellt – och dela erfarenheter.

Läs mer

Önskas: Mer av livet!

22 juni, 2021

Jag har varit lyhörd för min kropp under större delen av mitt liv. Det började redan som tonåring, men då reagerade jag nog mer med rädsla över ömmande leder, mage, munblåsor osv. Med tiden har jag lärt mig möta kroppsliga obehag med en nypa nyfikenhet och forskningslust – var kommer detta ifrån?

Läs mer

Ignorans, nonchalans, eller ren lathet?

1 juni, 2021

Det är ju egentligen väldigt enkelt och logiskt. Andningen definierar början och slutet av livet. Den kunskapen borde räcka för att vi ska vara försiktiga med den, ta hand om den och se till att den funkar så bra som möjligt, eller hur? Många tänker nog att ”jag vet att andningen är viktig och jag borde nog göra lite andningsövningar”. Jag är själv en av dem. Men gör jag något för att stärka den? Nej.

Läs mer

Dags att hitta DIN väg

11 maj, 2021

Det här med ”sin egen väg” är ett högaktuellt ämne. Just nu är många på tårna för att ”göra rätt” enligt pandemins många riktlinjer för att minska smitta, vilket är jättebra. Jag vill på inget sätt dämpa vikten av det, tvärtom. Samtidigt som det pågår lyfts ett annat samhällsmönster fram – det om att ”göra det förväntade” i vardagslivet.

Läs mer

Ett ständigt jobb för den inre arbetsmyran

21 april, 2021

Vad går du runt och bär på nu? Vilken del av dig är du just i färd med att arbeta med, utveckla? Jag tror att många som är medlemmar i Livsenergi bokklubb ständigt är igång med ett projekt i det inre. Kanske inte alltid så uttalat, men det finns där.

Läs mer

Dags för en inre vårstädning! Och ta reda på vad som gömmer sig i det omedvetna…

31 mars, 2021

Vad är det för märklig tid vi lever i. Ett år med pandemin inpå husknuten sätter säkerligen sina spår. Men inte nog med det, just nu verkar det som att vi är inne i en mörk tunnel, och jag tror inte det bara är Coronas fel. Det är många energier som härjar.

Läs mer

Är det lägligt att prata överflöd i dessa tider?

10 mars, 2021

Jag sitter här med ett smil när jag tänker på er inför de rader jag ska skriva. Varje krönika är en glädje att formulera och varje bok vi producerar är ett angeläget och fint uppdrag. Jag är så lyckligt lottad att få jobba för er.

Läs mer

Tacka vet jag tryggheten i gammal visdom

16 februari, 2021

Välkommen in i andra halvan på februari! Ni kanske inte räknar ner vinterdagarna, men det gör jag! Skåning i själ och hjärta (om än jag bor i Stockholm) så tycker jag att våren ska börja i mars =).

Läs mer

Omgiven av krafter

27 januari, 2021

En glädjestund för mig just nu är att få lansera boken Feminin kraft av Rebecca Campbell. Jag har verkligen älskat hennes böcker sedan fösta gången jag upptäckte dem. Hon skriver så fängslande, igenkännande och mjukt och skickar med mig så mycket tänkvärt och bra mellan lästillfällena att det är omöjligt att inte påverkas och utvecklas.

Läs mer