Krönikor

Alex profilbild höst – Redigerad

Ensam och utsatt eller i ständigt beskydd?

27 september, 2023

Det är lätt att glömma bort att vår upplevelse av världen skiljer sig från individ till individ och dag till dag. På något sätt utgår man ifrån att ”det jag ser, upplever även andra”. Men om vi vänder upp-och-ned på den idén och istället tänker ”undrar hur andra upplever den här situationen”, eller ”vad ser andra som jag inte ser”, då möter vi dagen med nyfikenhet och öppnar upp för en vidare värld än den vi själva uppfattar.

...Läs mer

Periodens bok:

Drakar

Det här är den första boken i sitt slag – en bok om drakar och andlighet! Den är skriven av Diana Cooper, världskänd författare till flera bästsäljare inom andlig utveckling, änglar och Atlantis.

Drakar återvänder nu till jorden för att förbereda oss inför den gyllene tidsåldern och uppstigningen. Drakar är kloka och modiga varelser i änglarnas värld och har sänts hit av källan för att hjälpa och skydda oss. De känner en stark samhörighet med och kärlek för människorna och jorden och har tjänat vår planet alltsedan den skapades. I den här boken delar Diana Cooper med sig av otroligt detaljerad och praktisk kunskap om drakarna och hur de kan stötta oss.

Kroppens andliga känselspröt

27 juli, 2022

Vi människor är utrustade på ett helt otroligt sätt. Den som tänkte ut oss hade en enorm fantasi och var nog en skicklig ingenjör. Tänk på alla system vi har i kroppen som samspelar med varandra. Och alla fysiska verktyg vi har för att leva våra liv – armar, ben, händer, fötter, tår…

Läs mer

Ytterligheterna gör livet

22 juni, 2022

Ibland kan livet te sig som en enda stor gåta, och ibland är det ett fantastiskt mirakel. Gåtan kan vara svår att förstå vad den innebär och vad man känner inför den. Och inte sällan kräver den en hel del av oss…

Läs mer

Energisamtal – ännu en spännande utmaning!

2 juni, 2022

Vad säger ni, har vi börjat landa i våren nu och är redo för sommaren? Rent energimässigt kan våren vara lite trög för mig, om än det är den mest underbara säsong. Tänk att det kan vara så dubbelt ibland. Å ena sidan si, å andra sidan så…

Läs mer

Miljoner mirakel på en gång

10 maj, 2022

Våren är här på riktigt. Träden börjar slå ut. Blommorna spricker upp ur marken och gräset blir grönt. Allt detta händer samtidigt, som om hela naturen exploderar. Med lite värme från solen sker miljoner mirakel samtidigt. Tänk vilken rikedom – vilket överflöd av naturliga fenomen vi har omkring oss!

Läs mer

Allting börjar med ett frö

20 april, 2022

Efter en lång tid av mörker så sakta, sakta ljusnar dagen. Värmen smyger sig fram och med den små knoppar ur jorden. Våren är här och solen är gnistan som får allt att vakna till liv. Allting börjar om igen. Livets hjul snurrar på – i all oändlighet.

Läs mer

Insidan är mitt första hem, min verklighet

29 mars, 2022

Söndag. En helt underbar söndag. Solen strålar på en blå himmel och det är lagom kallt och krispigt vitt där ute. Den senaste veckan har varit så spännande.

Läs mer

Räkna med hjärnan – den kan överraska!

8 mars, 2022

Hur mår du? Kan du känna att våren är på väg och att kroppen förbereder sig för att tina upp? Smittar samhällets pandemilättnader ditt humör och inställning till livet? Känner du glädje och hopp om ett öppet samhälle, om frihet? Jag hoppas det. Det är banne mig en omvälvande tid nu, och om vi vill så kommer den leda till en massa gott för oss!

Läs mer

Vi har rensat färdigt – nu bygger vi upp nytt igen!

15 februari, 2022

När jag skriver detta är januari snart slut och vi har börjat landa i vårt nya år! Den senaste veckan har jag fötts med en massa hopp inför 2022. Det är något jag indirekt har bett om för att jag har känt ett behov av hopp och framtidsutsikter. Och då kom det…

Läs mer

Vill du ha svar? Sök upp dem!

24 januari, 2022

Det slår mig att ovisshet är tajt kopplat till kontroll, något vi gärna vill ha. När ovissheten tar överhanden har vi ingen kontroll…

Läs mer

Måne, måne på himlen där, säg vad som …

3 januari, 2022

”Måne, måne, måne. Du gyllene skära, mystiska klot och innerliga ljus som visar vägen i mörkret. Du är så mycket mer än en prydnad på himlen. Äntligen återvänder insikten till oss och vi vänder vårt fokus till dig och universums naturliga cykler.”

Läs mer