Krönikor

Alex profilbild höst – Redigerad

Tänk dig en värld utan förebilder

27 mars, 2024

Medvetenheten ökar i världen säger vi. Men vad menar vi med det egentligen? Det är nog ett ganska brett begrepp som kan gälla både hälsa, miljö och mänskligheten i stort, samt det vidare perspektivet där vi är mer medvetna om universums storhet och hur vi är en del av det. Jag tror att all medvetenhet är gynnsam för det högsta bästa. Vår individuella utveckling växer i olika faser och så länge medvetenheten ökar är vi på rätt spår. Eller hur?  Nu och då dyker det upp personer, böcker och andra fenomen som ger den här lite upplysta trenden en extra…

...Läs mer

Periodens bok:

The Secret:
Visdomskort för manifestering

Alla människor på jorden är födda med en skapande kraft inom sig – en kraft som gör att vi kan åstadkomma precis vad vi vill, hur stort det än är. Genom denna kraft kan du vara, göra och få allt du önskar. Vi kallar den här kraften för The Secret – Hemligheten.

"The Secret: Visdomskort för manifestering är framtagna för att hålla dig inspirerad, upplyft och på rätt spår när du tillämpar den här livsförändrande kunskapen i ditt liv. De 65 korten innehåller de allra viktigaste budskapen om manifestering från The Secret, samt enkla och kraftfulla övningar för att säkerställa att du gör verklighet av dina drömmar – vare sig det handlar om lycka, hälsa, välstånd eller något annat."
- RHONDA BYRNE

Vilseledd med viss glöd

4 januari, 2023

Välkommen januari! Vi har ett nytt år framför oss, ett fullständigt oskrivet blad av nya händelser, erfarenheter, upptäckter och insikter. Visst är det häftigt?! Jag blir alltid lite lyrisk i samband med nyår, lite som ett barn, med oskyldiga förväntningar och hopp om en spännande närtid. Oavsett vad vi får vara med om är det ju spännande. Vi kommer ju lära oss saker i år igen!

Läs mer

Det konstanta i ständig förändring

27 december, 2022

Ingenting i livet är konstant. Vi lever i ständig förändring. Stämmer det för dig? För mig är det sant. Ibland blir man extra uppmärksammad på hur livet tar tvära vändningar, vilket rör om mer än en snäll och utdragen sväng. Oavsett så är livet händelserikt! En härlig resa eller en trasig hälsena, nog kommer dessa händelser med väldigt olika energier, men båda gör livet rikare. Både det roliga och det tråkiga manar oss att tänka tankar som vi annars inte hade tänkt – och då växer vi.

Läs mer

Att komma hem till jul 

21 december, 2022

Så var det jul igen! Varje år är den tillbaka, den här underbara, varma, glädjefyllda, matspäckade, söta, vänliga och kramiga julen. Tänk, för bara två år sedan fick hela svenska folket rådet att inte kramas i jul… Att det kan vara en rekommendation, visst låter det absurt!? Men då var det vår verklighet. Det är bra att påminnas om vad vi har varit igenom, lära av det och vara tacksamma för vad vi har.

Läs mer

En bra övning för själen

30 november, 2022

Det är jul igen. Snart. Klementiner i överflöd. Nejlikor i apelsiner som dinglar i röda band. Skogsdoft, stämning, ljus och sång. Hög mysfaktor. Njut. Njut. Njut. Så mycket du bara kan. Välj det härliga. Åtminstone…gör ett val.

Läs mer

Ett ljus för läkning i vintermörkret

8 november, 2022

ÄNTLIGEN är det november! Det kanske inte är så många som har längtat efter denna vintermånad för vädrets och ljusets skull, men helt säkert för bokens … ÄNTLIGEN är nämligen den reviderade och utökade utgåvan av Medial läkning här!

Läs mer

Tjusningen i siffrornas kvalitet

19 oktober, 2022

I samband med att jag ska skriva den här krönikan frågar jag mig själv vilket förhållande jag har jag till siffror. Varför det? Jo, vi lanserar äntligen en medlemsbok om numerologi!

Läs mer

Att utveckla sin telepatiska förmåga

29 september, 2022

Jag ser på Livsenergis alla medlemmar som en fin källa människor som uppfattar världen och universum med fler sinnen än de grundläggande fem. Vi är alla nyfikna på det som ligger bortom det normala i livet och det vi kan se i vår tredimensionella värld. Det som är så härligt med oss alla är att vi har ett öppet sinne, och med det kan vi ta oss till platser och situationer som kan lära oss nya saker och utveckla oss som människor.

Läs mer

Att söka och finna naturen i sitt inre

7 september, 2022

Som många av er redan vet så har jag varit nyfiken på andliga traditioner och verktyg större delen av mitt liv. Länge var det bara på distans, men som livet ter sig gav det mig en riktig djupdykning in i hela denna underbara värld när jag började jobba med Livsenergi för drygt sex år sedan. Jag skulle sköljas igenom ordentligt och det fanns säkert en god anledning till det.

Läs mer

Livskedjor med tiden som länk

16 augusti, 2022

Det är inget konstigt för någon att händelser och erfarenheter från livet formar oss som människor. Om vi applicerar det ett steg längre och säger att själens erfarenheter och händelser från alla sina liv har format oss till dem vi är idag – hur skulle det kännas?

Läs mer

Kroppens andliga känselspröt

27 juli, 2022

Vi människor är utrustade på ett helt otroligt sätt. Den som tänkte ut oss hade en enorm fantasi och var nog en skicklig ingenjör. Tänk på alla system vi har i kroppen som samspelar med varandra. Och alla fysiska verktyg vi har för att leva våra liv – armar, ben, händer, fötter, tår…

Läs mer