Krönikor

Alex profilbild höst – Redigerad

Vem behöver healing? 

22 november, 2023

I min vardag med ett ben i vardagslunken och ett ben i en syftesdriven verkstad där vi producerar verktyg för självutveckling, stöter jag ibland på ett slags ögonblick där de här två världarna ger mig information om samma saker men från olika håll. Kopplingen sker i min hjärna, det ”går upp ett ljus” och jag ser hur världarna smälter samman.

...Läs mer

Periodens bok:

Helande orakelkort

Den här kortleken är ett verktyg för holistisk läkning. Med stor erfarenhet och kunskap inom många olika traditioner - yoga, kinesisk medicin, reiki m.m. - har Shereen Öberg skapat en kortlek som kan hjälpa oss läka på djupet, i alla lager av oss; den fysiska kroppen, tankarna, känslorna, den inre energin och vårt andliga uttryck. Alla dessa delar av oss  samspelar i kropp, sinne och själ och när vi hittar balansen i en av dem kan även övriga delar börja läka.

Upptäck hur du kan återvända till det som är helt och locka till dig mer glädje i livet.

Överraskad och förvånad över mig själv

29 mars, 2023

Vilken är den mest skimrande av alla naturlagar? Den som ligger dig närmast i sinne, kropp och själ? Den du går till när du behöver? Det finns ju så många, och det kan vara olika för var och en av oss, men för mig är det Lagen om attraktion.

Läs mer

Överraskad och förvånad över mig själv

8 mars, 2023

Att vara en ständig elev som lär sig av livet varje dag har många fördelar men kan också vara utmanande. Att vara på en ständig utvecklingsresa innebär att man måste vara öppen för förändring, att inte låsa sig vid sina uppfattningar, åsikter och invanda mönster, för om man gör det går man emot sina grundläggande värderingar, kanske…

Läs mer

Att lägga tanken till…

15 februari, 2023

Efter ett par veckors härligt sammelsurium av ledighet, julfirande och festligheter, blev den första arbetsveckan på 2023 som en storm för mig. En positiv och sprudlande storm som jag så här i efterhand kan se serverade årets återkommande tema till mig som en ordentlig adrenalinknuff: ”Det blåser starka feminina vindar i år.”

Läs mer

Hälsan – på spir eller glid?

25 januari, 2023

Vad är hälsa egentligen? Begreppet är både stort och brett och ofta svårt att ringa in. Ett något ospecifikt och välanvänt ord som jag ofta upplever används ganska generellt, utan djupare mening. Beroende på situation kan vi prata om kroppshälsa, fysisk hälsa, mental hälsa, inre hälsa och säkert mer än så.

Läs mer

Vilseledd med viss glöd

4 januari, 2023

Välkommen januari! Vi har ett nytt år framför oss, ett fullständigt oskrivet blad av nya händelser, erfarenheter, upptäckter och insikter. Visst är det häftigt?! Jag blir alltid lite lyrisk i samband med nyår, lite som ett barn, med oskyldiga förväntningar och hopp om en spännande närtid. Oavsett vad vi får vara med om är det ju spännande. Vi kommer ju lära oss saker i år igen!

Läs mer

Det konstanta i ständig förändring

27 december, 2022

Ingenting i livet är konstant. Vi lever i ständig förändring. Stämmer det för dig? För mig är det sant. Ibland blir man extra uppmärksammad på hur livet tar tvära vändningar, vilket rör om mer än en snäll och utdragen sväng. Oavsett så är livet händelserikt! En härlig resa eller en trasig hälsena, nog kommer dessa händelser med väldigt olika energier, men båda gör livet rikare. Både det roliga och det tråkiga manar oss att tänka tankar som vi annars inte hade tänkt – och då växer vi.

Läs mer

Att komma hem till jul 

21 december, 2022

Så var det jul igen! Varje år är den tillbaka, den här underbara, varma, glädjefyllda, matspäckade, söta, vänliga och kramiga julen. Tänk, för bara två år sedan fick hela svenska folket rådet att inte kramas i jul… Att det kan vara en rekommendation, visst låter det absurt!? Men då var det vår verklighet. Det är bra att påminnas om vad vi har varit igenom, lära av det och vara tacksamma för vad vi har.

Läs mer

En bra övning för själen

30 november, 2022

Det är jul igen. Snart. Klementiner i överflöd. Nejlikor i apelsiner som dinglar i röda band. Skogsdoft, stämning, ljus och sång. Hög mysfaktor. Njut. Njut. Njut. Så mycket du bara kan. Välj det härliga. Åtminstone…gör ett val.

Läs mer

Ett ljus för läkning i vintermörkret

8 november, 2022

ÄNTLIGEN är det november! Det kanske inte är så många som har längtat efter denna vintermånad för vädrets och ljusets skull, men helt säkert för bokens … ÄNTLIGEN är nämligen den reviderade och utökade utgåvan av Medial läkning här!

Läs mer

Tjusningen i siffrornas kvalitet

19 oktober, 2022

I samband med att jag ska skriva den här krönikan frågar jag mig själv vilket förhållande jag har jag till siffror. Varför det? Jo, vi lanserar äntligen en medlemsbok om numerologi!

Läs mer