Krönikor

Alex profilbild höst – Redigerad

En bra övning för själen

30 november, 2022

Det är jul igen. Snart. Klementiner i överflöd. Nejlikor i apelsiner som dinglar i röda band. Skogsdoft, stämning, ljus och sång. Hög mysfaktor. Njut. Njut. Njut. Så mycket du bara kan. Välj det härliga. Åtminstone…gör ett val.

...Läs mer

Periodens bok:

YogaGlädje

Det forskas mycket kring yoga och vilka hälsoeffekter den för med sig. Spännande nog visar vetenskapen att yoga påverkar oss både mentalt och fysiskt; vi mår bättre, vi blir starkare och vi har lättare att fokusera.

Ordet yoga kommer från sanskrit och betyder förening av kropp och själ. Yogaglädje är en praktisk handbok med verktyg för att hjälpa dig på den resan. Författaren Hannah Barrett är yoga- och meditationslärare och har hjälpt hundratusentals människor genom sina kurser och workshops. I boken avdramatiserat hon yogan och göra den tillgänglig för alla – nybörjare som utövare – genom att fokusera på grunden.

Insidan är mitt första hem, min verklighet

29 mars, 2022

Söndag. En helt underbar söndag. Solen strålar på en blå himmel och det är lagom kallt och krispigt vitt där ute. Den senaste veckan har varit så spännande.

Läs mer

Räkna med hjärnan – den kan överraska!

8 mars, 2022

Hur mår du? Kan du känna att våren är på väg och att kroppen förbereder sig för att tina upp? Smittar samhällets pandemilättnader ditt humör och inställning till livet? Känner du glädje och hopp om ett öppet samhälle, om frihet? Jag hoppas det. Det är banne mig en omvälvande tid nu, och om vi vill så kommer den leda till en massa gott för oss!

Läs mer

Vi har rensat färdigt – nu bygger vi upp nytt igen!

15 februari, 2022

När jag skriver detta är januari snart slut och vi har börjat landa i vårt nya år! Den senaste veckan har jag fötts med en massa hopp inför 2022. Det är något jag indirekt har bett om för att jag har känt ett behov av hopp och framtidsutsikter. Och då kom det…

Läs mer

Vill du ha svar? Sök upp dem!

24 januari, 2022

Det slår mig att ovisshet är tajt kopplat till kontroll, något vi gärna vill ha. När ovissheten tar överhanden har vi ingen kontroll…

Läs mer

Måne, måne på himlen där, säg vad som …

3 januari, 2022

”Måne, måne, måne. Du gyllene skära, mystiska klot och innerliga ljus som visar vägen i mörkret. Du är så mycket mer än en prydnad på himlen. Äntligen återvänder insikten till oss och vi vänder vårt fokus till dig och universums naturliga cykler.”

Läs mer

Precis allt är energi

30 november, 2021

Jag älskar julen och tiden inför den, men månaderna strax efter behöver jag anstränga mig för att hålla värmen i kroppen. Det går åt mycket energi under den här tiden, så jag behöver ladda ordentligt. Därför är jag extra glad att ha hittat nya verktyg för att hålla energin hög i kropp och sinne! Vem vet, det kanske kan vara något för dig med!

Läs mer

Vibrationerna sätter stämningen

10 november, 2021

November är här. För många är det en mörk, grå, blöt och tråkig månad, så vi tänkte fylla den med en massa härligheter! I det här numret har vi fokus på hårda klappar och gnistrande kristaller. Det är ju en perfekt tid nu att förbereda julen – både praktiskt och stämningsmässigt.

Läs mer

Stunder av genuin sanning

19 oktober, 2021

Jag har just läst en artikel om ateism och anti-religion och haft lite tid att reflektera över hur jag reagerade. Det här är helt klart ett större ämne än några få rader i en krönika, men jag märker att artikeln satte igång tankar i mig.

Läs mer

Fånga magin!

28 september, 2021

Den här veckan började med en häftig synkronicitet – jag älskar när det händer! I måndags skulle jag ha en intervju med författaren till Livsenergis första häxbok. Jag såg fram emot den eftersom jag tycker om hennes bok väldigt mycket.

Läs mer

Gränslöst nyfiken på…

8 september, 2021

Personlighetstyper. Mig själv. Dig. Mina barn. Min partner. Kombinationen av andlighet och psykologi för personlig utveckling… Jag är nyfiken på Enneagrammet.

Läs mer