Kroppen attackerar inte sig själv vid autoimmun sjukdom

misstagen

Det stämmer, hela termen autoimmun är ett stort misstag. Det finns ung 100 olika autoimmuna sjukdomar idag, celiaki, MS, Reumatism, typ 1 diabetes, Crohns och många fler. Anthony säger att allt fler sjukdomar i framtiden kommer att klassas som autoimmuna. Med autoimmunitet menas att immunförsvaret ger sig på den egna kroppen. Det här är något som kommit att ses som sanning både inom konventionell och alternativ vård.

Det är endast en teori
Problemet med den här teorin är att den aldrig har blivit bevisad. Det är en teori man förde under 1950-talet då allt fler började uppvisa olika

symptom. När man tittade ingående på vissa av patienternas blodprover upptäckte man antikroppar. Man visste inte vad de gjorde där men förde olika resonemang om varför vissa hade den här antikroppen. Det var män från olika industrier inklusive topparna på läkemedelsbolagen som försökte hitta en lösning. Man hade press på sig, och de bästa de kunde komma på för att ta bort pressen från dem själva var att lägga den på oss; antikroppen är en autoantikropp sa man- den attackerar sig själv. Man kom alltså fram till att det är våra kroppar som felar.

Vi måste komma ihåg; detta är 1950-tal. Vi hade bly i bensinen som skadade många, många människor. Väldigt många saker var gjort av asbest. Färgen vi målade om huset med var fyllt med bly. Var man kvinna och hade emotionella problem (som ofta orsakades av kvicksilver förresten) så kunde man bli lobotomerad. Detta var alltså samma tid som man kom på ”sanningen” om autoimmunitet. Det har inte hänt något sedan dess. De har aldrig någonsin sett den här antikroppen attackera vävnaden, men de fortsätter hävda att det är autoimmunt. Hur ska man komma framåt och hitta en lösning om hela grunden man står på är fel? Det är som att försöka inreda ett hus som inte har en stabil grund, som är byggt i sand.

Vad som verkligen sker
Men varför finns den här antikroppen då? För det finns verkligen något som din kropp attackerar, men det är inte dig själv. Det är en patogen, ofta virus, som grävt sig in i organen och därför ofta missas i prover. Ditt immunförsvar försöker att förgöra den. Det är alltså patogener som invaderar celler, som skapar inflammation. Det här är en av de största sakerna Anthony har berättat för oss, vilket han gör i detalj i alla böckerna, men framförallt i Medial Läkning och Sköldkörtelns Hemlighet. Sedan han har kommit ut med den här informationen är det mycket vanligare att läkare (iaf i USA) har börjat kolla efter tex EBV (Epstein Bar-viruset) hos sina patienter.

Varför är det här misstaget så stort? För att det hindrar oss från att komma vidare, från att söka efter de riktiga svaren till varför människor lider. Och kanske den största anledningen; när man tror att kroppen har svikit en, tappar man lätt tron på att man kan bli frisk. Man kan bli sviken av många i livet, men när man tror att till och med kroppen sviker, kan de få katastrofala följder.

Det här är ett av 9 stora misstag inom kronisk sjukdom som Anthony delar med oss. Jag pratar mer om det här misstaget och de andra 8 i det här avsnittet av Hälsosant.

Kom alltid ihåg: kroppen jobbar 24/7 för att hålla dig frisk.

I välmående,
Carolina

 

Du kan läsa mer om autoimmunitet i Medial Läkning och Sköldkörtelns hemlighet

Medial läkning
Sköldkörtelns hemlighet

"Sanningen är att kroppen aldrig vänder sig mot dig. Kroppen skulle aldrig angripa dig. Det finns en helt annan förklaring till varför autoimmuna sjukdomar uppstår och svaret hittar du här i denna bok." (Medial Läkning)

- Anthony William, Medical Medium

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *