Precis allt är energi

Hej fina du!  

Vad säger du, är du redo för jul? Redo för ett nytt år? Redo för vinter, gnistrande snöflingor och knarr under skorna? Jag älskar julen och tiden inför den, men månaderna strax efter behöver jag anstränga mig för att hålla värmen i kroppen. Det går åt mycket energi under den här tiden, så jag behöver ladda ordentligt. Därför är jag extra glad att ha hittat nya verktyg för att hålla energin hög i kropp och sinne! Vem vet, det kanske kan vara något för dig med! 

Vi i vår värld pratar ju ofta om energier, de som är omkring oss, inom oss, mellan oss och i livets dimensioner. Energi är ju så häftigt eftersom den är osynlig och kan bara visa sig med hjälp av andra medel samtidigt som den är otroligt kraftfull. Ibland är den helt osynlig och då kan bara våra vässade sinnen uppfatta den. Energin kan vara stark, subtil och allt däremellan. 

Det är svårt att prata om energi eftersom det väl sällan är ett fysiskt ting, men jag vill komma åt att iaktta den energi som driver oss i livet, den som vi t.ex. kan koppla till energistatus som trött eller piggSjuk eller frisk kanske man också skulle kunna klassa det som beroende på sin energistatus, speciellt efter att ha läst Dr Gundrys senaste bok – Energiparadoxen (ni känner igen honom från Växtparadoxen och, senast, Livlängdsparadoxen). Det är uppenbart att den här energin ofta inte tas på allvar. Att vi sopar den under mattan när vi känner att den är låg, kanske även skäms lite eller blir irriterade över att man inte lyckas vakna pigg efter ännu en energilös dag. Vi måste lära oss vad den här energin är, vad den behöver och hur vi kan få den att checka in när den har checkat ut.  

Universum har gett mig en grundkurs i energi den här hösten. Jag har suttit i timmar och pluggat med mina barn och lärt mig om atomer, molekyler, energiformer och allt möjligt. Något som jag alltid vill minnas är energiprincipen:  

Energi kan inte skapas eller förstöras, utan endast omvandlas från en form till en annan.” 

Det här betyder ju att oavsett hur lite energi vi känner att vi har så finns den alltid där. Det betyder också att vi kan omvandla den om vi har rätt verktyg. Dr Steven Gundry har verktygen och en väldigt intressant story som berättar hur kroppens energi – uppåtanda, entusiasm och livslust – hänger ihop med det fysiska i vår kropp. Precis som vilken annan energi som helst kan vi påverka den. 

På ett lika friskt skrivsätt som vanligt och med mycket humor bjuder Gundry på härlig läsning som både gör att jag känner mig lärd, upplyst och utrustad att göra skillnad för mig själv och min familj. Låt Energiparadoxen bli en härlig vinterläsning för dig och din livsenergi. 

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR kära vänner,  

Hälsar Alexandra Jerselius 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *