September lär oss om övergångar

September är en månad som kan bjuda på varma som kyliga dagar, på sol som regn och blåst. Det är helt enkelt en mellanmånad då kropp och sinne behöver kalibrera om och anpassa sig, från en säsong till en annan. 

Och det är inte alltid så lätt – särskilt inte när man som jag helst skulle vilja hålla kvar sommaren och värmen med allt jag är värd. Ja, jag skulle göra en hel del för att slippa kylan och mörkret men… efter över 40 år på den här planeten så vet jag ju att det oundvikliga väntar och att det bästa jag kan göra är att släppa taget och acceptera tidens gång. Att ge mig själv det jag behöver och mår bra av i tider av övergång. Inte för mycket av det goda, men inte heller för lite. Lagom. Jag strävar ständigt efter balans, för det tror jag är nyckeln. För att stå stark när det blåser (såväl metaforiskt som i det verkliga livet) försöker jag i den mån jag kan vara här och nu, i närvaro och i det som är, oavsett vad jag tycker om det.

Ett gott tips för att bygga styrka inifrån är att se över våra inre energihjul – chakrana. Hur vi mår beror nämligen väldigt mycket på hur fort och åt vilket håll energin snurrar i oss. Vill du läsa mer om chakrana och dess betydelse och vad du kan göra för att balansera upp dem – för att må så bra som möjligt denna höst, vinter och resten av livet (!), rekommenderar jag bland annat boken Chakrahealing.

För att verkligen stå grundad och stabil strävar jag efter ett välbalanserat rotchakra. Det får jag dels genom att meditera och landa i mig själv, men också genom att ta en barfotapromenad utomhus så länge det är möjligt (testa – det är härligt om än lite utmanande att gå barfota i frost!) och bada trots att hösten har anlänt. 

Kom ihåg: det är bara du själv som sätter dina egna begränsningar, som bestämmer vad som är möjligt för dig. Hur du förhåller dig till dig själv, till andra och till det som är sätter tonen för ditt liv. Även om du befinner dig i en jobbig situation, försök se det som om du valt den själv. Och istället för ”Varför?”, fråga dig själv ”Vad gör jag nu?”

Vill du läsa mer av mig hittar du mig på Livsenergis bloggsida, samt på Instagram under namnet @sofia_the_intuitive – varmt välkommen dit!

Stor septemberkram från mig /Sofia

2 thoughts on “September lär oss om övergångar

  1. Precis vad jag gjorde idag – gick barfota! Behövde verkligen GRUNDA mig.
    Lite ont ska jag erkänna att det gjorde ibland för jag går sällan barfota.. men inser att jag verkligen gillar känslan av att känna mig i mer kontakt med Moder Jord.
    Tack för detta fina inlägg 💕

    1. Det ÄR helande, jag tänker att man får vara medveten i smärtan. Då kan det bli mer spännande än ”ont”. Keep ”going” 😉 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *