Svart turmalin – Min egen livvakt

En sten jag har svårt att vara utan är svart turmalin. Den har använts av shamaner runt om i världen för beskydd och hålla faror på avstånd. Jag förstår dem helt och hållet för jag trivs med dess energier och jag känner mig stark och trygg i dess närvaro. Oftast hänger den runt min hals. 

Så hjälper turmalinen dig

Är din själ trött så ska du arbeta med denna sten. Den låter dig varva ner, tar bort negativa energier och balanserar ditt hjärta. Med denna sten låter du din själ få stråla, inifrån ditt hjärta och ut.

Visste ni att man hittar svart turmalin i USA, Pakistan, Afrika och Brasilien?! 

Turmalinen har använts sedan medeltiden men det var först i slutet på 1800-talet som den hamnade i rampljuset. Det var faktiskt juvelerarföretaget Tiffany & Co som började använda den. Stenen kallas även för Schörl.

Turmalin skyddar såväl bärare som miljön från negativa energier. Dem negativa energierna som bärs av andra eller som har stannat kvar i rum (tänk er där det tex varit ett bråk eller mkt arg diskussion) hindras nå dig tack vare en slags energisköld som skapas runt om dig. 

Energier finns överallt och alla vi människor har lätt att plocka upp dem och bära med dem (oftast omedvetet). Det betyder att dina vänner, föräldrar eller andra bekanta kan ta med lägre energier hem till dig. Du kan skydda dig genom att placera ut svart turmalin vid din ytterdörr eller varför inte ruta in ditt hem? Det gör alltid jag (peppar peppar har jag aldrig haft inbrott).

Dessutom skyddar den även mot elektromagnetisk strålning och mobiltelefoner. Så du kan definitivt placera en vid din dator.

Chakra: Rot

Ha en underbar lördag! 💗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *