Ta ett skogsbad bland frodiga grenar och blad

När julisolens starka strålar har bränt bort försommarens skira grönska och förvandlat gräset till hö kan det vara skönt att söka svalka och tystnad i skogen med ett ljuvligt skogsbad. Sofia Ekholm bjuder in till och vägleder oss genom ett lugnande skogsbad nu i juli.

Ge dig själv en stund i närvaro och låt dig bli uppfylld. Kliv in under trädkronornas skugga och låt skogen omsluta dig med sin grönska. 

Låt skogens alla ljud och dofter läka och täppa till de hål i din varelse som av någon anledning läcker energi. Det kan vara sommarlediga barn som hela tiden pockar på uppmärksamheten, eller sommaraktiviteter som – trots att de är trevliga – frestar på orken. Eller ingenting alls. För man behöver aldrig ha en anledning för att ge sig själv en stund i skogen.  

Se det som en present till dig själv, genom dina sinnen.
1. Ta av dig skorna och låt dina fotsulor vandra i kontakt med barr, jord och rötter.
2. Ställ dig bredvid ett träd och lägg handflatorna mot barken, slut ögonen och andas djupt. Har trädet något att säga dig? Eller är det den inre rösten som pockar på och ser en chans att få komma upp till ytan i denna stund av stillhet och närvaro. Bara var en stund.
3. När du sedan tagit på dig skorna igen – nyp en kvist väldoftande vildkaprifol och sätt den i en vas.
4. Eller plocka en näve sötsyrliga blåbär att njuta av när du vandrar hemåt. Låt dina lilafläckiga fingrar och den ljuva smaken som dröjer sig kvar på tungan vara sköna påminnelser om en alldeles egen stund som du gav dig själv för att kunna vandra ytterligare en bit i närvaro och vara ditt bästa jag i alla avseenden.

Vill du ha fler tips på självutforskande frågor du kan jobba med när du ger dig själv en stund i tystnad – kika in på mitt Instagramkonto @sofia_the_intuitive!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *