Vad säger Anthony William om högt blodtryck?

Läsarfråga: Hej! Jag har högt blodtryck och min läkare säger att jag måste börja äta bättre och motionera. Har du några tips och vad säger Anthony William om högt blodtryck?

Hej! Det stämmer att många människor lyckas få ner sitt höga blodtryck genom livsstilsändringar, men många vet inte varför de har ett högt blodtryck eller varför koständringar hjälper. De flesta har vad Anthony kallar ett mystiskt högt blodtryck, alltså att orsaken till det höga blodtrycket är okänt. Det är till exempel inget känt hjärtproblem som ligger till grund. Orsaken ligger då i vad Anthony kallar ”tjockt blod”, viket har sin grund i en stagnerad och slö lever.

Vår lever är vårt filter. Den ska filtrera alla bra och (tyvärr) dåliga ämnen som kommer in i vår kropp. Vi lever idag med mer gifter än aldrig förr och har tyvärr inte fått lära oss vad för mat som vår kropp vill ha för att klara alla sina funktioner på bästa sätt. När levern blir för överbelastad av gifter och den inte kan samla upp allting kommer gifter läcka ut i blodet. Det här bidrar till att vårt blod blir tjockare. Dessutom äter vi ofta mycket fett varje dag (kött, kyckling, fisk, mejeriprodukter, avokado, oljor, nötter osv) som bidrar både till en stagnerad lever och till tjockleken på blodet.

I tillägg är de flesta av oss uttorkade vilket kan vara det som får bägaren att rinna över. Hjärtat som pumpar runt vårt blod får använda mycket mer kraft för att dra upp och pumpa runt ett smutsigt blod från levern. Tänk dig skillnaden i att suga upp vatten med ett sugrör (relativt smärtfritt) med att försöka suga upp milkshake eller till och med något med konsistensen av pudding med ett sugrör (krävs mycket mer kraft). Det är så ett mystiskt högt blodtryck uppkommer. Det är också anledningen till att när personer lägger om sin kost med mer vätska, mindre fett och snabbmat och mer frukter och grönsaker som blodtrycket kan gå ner igen.

En förenklad variant av Leverns morgonkur som du hittar i Leverns okända kraft är att dricka 0,5 liter -1 liter vatten med pressad citron när du vaknar på morgonen för att hjälpa skölja ur gifterna, följt av 0,5 – 1 liter sellerijuice 15-30 minuter senare och sedan hålla dig borta från alla radikala fettkällor fram till lunch. Fyll morgnarna istället med massa olika frukter och bär.

I Leverns okända kraft kan du läsa mer ingående om leverns olika funktioner om vad vi kan göra för att ta hand om detta livsviktiga organ.


I välmående,
Carolina Johansson
Utbildad sjuksköterska och näringsterapeut med fokus på Anthony Williams lära

Hemsida: carolinajohansson.se
Podcast: Hälsosant
Instagram: carolinajohansson.se
E-post: [email protected]

Den här artikeln publicerades först i Livsenergis medlemstidning nr 3 2023.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *