Våren välkomnar med vishet, kraft och ambition

Slutet av mars är en hektisk tid. Vi ska både fira påsk och ställa om klockan till sommartid. En ambitiös övergång till årets första riktiga vårmånad, eller hur?

Men det är inte så märkligt eftersom vi redan den 2 april möter månen i sitt sista kvarter i stenbocken med energier som utstrålar stabilitet, uthållighet och ambition.

Vi kan se dessa dagar som en mellanperiod där vi avslutar en månfas för att kunna påbörja en ny med rätt förutsättningar på plats. Så ta dig tid att göra rent hus efter den nyliga fullmånen som just nu avtar. Låt månadens första dagar genomsyras av själviakttagelse, reflektion och avslut.  

Redan den 8 april når vi nästa nymåne. Den här gången färdas den med vädurens styrka och initiativrikedom. Denna nymåne är idealisk för att starta nya projekt – men var vis! Just nu är det extra viktigt att du lyssnar på din själs röst och följer den för att manifestera dina drömmar. Sätt dina magiska mål med en välförankrad intention djupt i ditt inre. 

Ett utmärkt tips är att använda vädurens energier denna nymåne för att meditera och sätta intentioner.  

Ett annat tips är att vända ansiktet mot månen i början av den nya månfasen för att följa den sakta men stadiga tillväxten från mörker till ljus. Först en liten strimma, som ett kommatecken – precis som ett frö i början på en idé som strax ska växa till sig, breda ut sig och ta plats.  

Genom att följa månens utveckling kan vi iaktta oss själva, öka vår förståelse för hur vi mår. Naturen ger oss tillåtelse att följa sin rytm snarare än samhällets, så låt universum leda dig istället för dina tankar, som annars så lätt vilseleds av omgivningens strömmar.  

Dagar att uppmärksamma i april: 

1 april: annandag påsk 

2 april: månens sista kvarter i stenbocken 

8 april: nymåne i väduren 

15 april: månens första kvarter i kräftan 

24 april: fullmåne i skorpionen

Den här artikeln publicerades först i Livsenergis medlemstidning nr 5 2024.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *