Vårt sundaste förnuft är vår intuition 

Oavsett om vi kallar det för en “hint”, maggropskänsla eller oväntad insikt så handlar det om en och samma sak – vår intuition. Vi vet att vår intuition talar till oss när vi förnimmer fakta bortanför våra fem vanliga sinnen utan att vi först har resonerat oss fram till det vi förnimmer. Intuition är känslan av “att veta” utan att det finns något logiskt eller synligt bevis för det. Det är en form av inre vägledning som vi alltid har tillgång till och som oavbrutet cirkulerar i vårt energisystem.  

En stor utmaning när vi ska förstå intuitionens språk är att acceptera det som kan tyckas vara ett ologiskt sätt att förnimma och ta emot information. Många föredrar att helt förlita sig på sitt logiska tänkande. På grund av intuitionens aningen mystiska natur och ursprung kombinerat med den rationalism som genomsyrar vår moderna västerländska kultur, avfärdar många tyvärr intuitionen som en naturlig del av vårt vardagsliv.   

Intuitionen är som notiserna i din smartphone 

Intuitionen är själens språk och fungerar precis som notiserna i våra smartphones. Den poppar upp och plingar till för att göra oss uppmärksamma på något vår själ vill förmedla. Det är en helt naturlig funktion som vi alla har men kanske inte alla förstår och använder. Den är inte en slags magisk kraft utan helt enkelt en jordnära, naturlig förmåga tillgänglig för alla som är villiga att tona in sin ”antenn” på den frekvens som själen sänder ut. Intuition är “att veta” utan att veta hur man vet. Det som skiljer intuitionen från våra andra sinnen är att den uttrycks på olika sätt hos varje individ – jämfört med mekanismer som syn, hörsel, smak och känsel. Dessa sinnen är samma mekanism hos oss alla men två människor kommer inte att uppleva intuition på exakt samma sätt. 

Intuitiva hintar kommer plötsligt. De är omedelbara och oväntade. De kommer oftast från ingenstans när vi minst förväntar oss det. De kan vara ologiska och utan en tydlig tankegång. Trots detta får vi en känsla av tillit och trygghet med det vi får till oss. Vår kropp kan reagera med att börja röra sig i en viss riktning. Vår vänstra hjärnhalva kan få en impuls att sätta ord på vad vi förnimmer så att det blir förståeligt och enkelt att kommunicera ut. Vi kan få starka känslor som kan var behagliga eller obehagliga.  

Din största tillgång  

Alla människor som är involverade i någon form av självutveckling, utvecklar också samtidigt sin intuition. Viktigt är att skapa rum för själens stillsamma röst att kunna tränga igenom vardagens brus. All intuitiv information kommer med en speciell vibration som man känner igen efter ett tag. Ju mer man tränar sig på att använda sin intuition desto tydligare kommer den att bli och man kommer kunna identifiera känslan som följer med äkta intuition. Vi har mycket att vinna på att göra det; vi spar tid eftersom vår intuition inte lurar ut oss på omvägar, vi utvecklar en större tillit till oss själva, vi kan lösa problem snabbare och enklare och vi utvecklar vår självkänsla och självförtroende samt får lättare att hitta meningen och syftet i våra liv.  

Fördelarna med en aktiv intuition är många så träna dig på att släppa fram din intuitiva kraft. Framgångsrika människor tvivlar aldrig på sin intuition. Lita på att du själv vet vad som är bäst för dig. Använd den hela tiden och bekymra dig inte i början om vad som är vad. Kör på bara, testa, missa och gör om. Låt behovet av kontroll ta semester och släpp fram informationen som din själ vill förmedla. Använd din kanske största tillgång – din intuition. 

Branka Okeijn
Andlig vägledare
Transformational Coach
Angel Therapist®
Hemsida: www.branka.se
Email: [email protected]
Instagram: Branka Okeijn 

Den här artikeln publicerades först i Livsenergis medlemstidning 12 2023.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *