”Vårt syfte med Holy Crap är att hjälpa folk att upptäcka sitt inre ljus och komma hem till sig själv”

Foto: Sofie Wiberg

Amanda Miklin och Mathilda Ritzén har tagit det spirituella Sverige med storm. Här delar de med sig av sina Soul stories, historien bakom succépodden Holy Crap (HC), planerna framåt och visionen om att göra HC till en internationell plattform för det andliga communityt.

Själssystrarna Amanda och Mathilda träffades redan som 5-åringar och de är båda övertygade om att de har följt varandra i många liv på olika sätt och i olika roller. Med hjälp av ett medium hade de sitt första soul moment redan 2012 och insåg där och då att det finns mer i denna värld än enbart ”det jordiska”.

Det dröjde dock fram till slutet av 2017 för Amandas del, innan det stora uppvaknandet kom. Hon befann sig då i Los Angeles där hennes man fått jobb. Väl på plats kände hon sig ganska ensam och spenderade tiden genom att lyssna på spirituella podcasts och gå på långa promenader. Efter ett tag började en helt ny värld öppna sig och det - tillsammans med tumultet som kan komma med att flytta till ett annat land - gjorde att Amandas liv helt kastades omkull.

– Jag hade varit en prestationstjej innan men där började jag hitta tillbaka och insåg att mitt värde inte sitter i prestationen. Sedan 2018 har jag alltså byggt upp mig själv på nytt, tagit itu med gamla programmeringar och skapat det liv jag lever idag.

”Härligt att återupptäcka den spirituella vägen”
2017 började även Mathilda få en allt starkare känsla av att hon var på fel plats i livet. Två år senare tog hennes kärleksförhållande slut och hon bröt ihop totalt. Men kraschen gjorde också att hon började välja bort allt som var destruktivt i hennes liv: hon sa upp sig, slutade att festa och umgås med vissa personer och ändrade sin kost. Det gav henne en helt annan kontakt med sin kropp och hon upptäckte plötsligt hur den kommunicerade och berättade saker som hon hade känt innan, men inte lyssnat på.

– Det var otroligt härligt att återupptäcka den spirituella vägen och minnas att jag är en själ, säger hon.

En gemensam resa

2021 utgjorde ytterligare en milstolpe i tjejernas liv. Amanda blev mamma till lille August och kunde hämta hem de sista delarna av sig själv och började arbeta upp ett helt nytt egenvärde som inte riktigt fanns där innan.

För Mathilda blev det ett helande år då undangömda sår kom upp till ytan och behövde läkas. Det, tillsammans med Amandas moderskap, tog vänskapsrelationen till en ny nivå och tillsammans började de gå till en relationscoach. Där blev Mathilda varse om mycket kring sig själv som hon behövde ta itu med. Något som vidare ledde till att hon utbildade sig inom non-duality och till KAP-fascilitator (KAP är en typ av healingmetod).

– Det finns ett före och ett efter 2021 och jag har så mycket frihet i mig själv nu som jag inte hade innan.

Första avsnittet av Holy Crap

Idén om att skapa en egen podcast kom delvis från Amanda. Hon inspirerades av tiden i Los Angeles och insåg att det inte fanns någon motsvarighet av en spirituell podcast i Sverige. Både Amanda och Mathilda började längta efter ett community där likasinnade kunde mötas och det blev startskottet för Holy Crap Podcast. Det första avsnittet släpptes i november 2019.

Vad de inte visste då var att det som startade som ett passionsprojekt skulle leda till att bli en av Sveriges största podcasts i sin genre.

– Vi insåg ganska snabbt att det var det roligaste vi gjort. Det tändes en glöd som ingen av oss känt innan och vi förstod att det var för att vi gjorde något i enlighet med vårt livsuppdrag.

Idag är Holy Crap mer än bara en podcast. Förutom en egen webshop anordnar de även retreats, event och kurser inom bland annat astrologi, chakran och mediumskap. En stor milstolpe var när de skapade Facebookgruppen Holy Crap Community som nu har över 7 600 medlemmar.

Internationella planer

Intervjun med favoritförfattaren Rebecca Campbell väckte en längtan att ta sig utanför Sveriges gränser, något som de kommer att satsa mer på framöver. Mathilda går även en coachutbildning med fokus på (om)programmering av det undermedvetna och Amanda fortsätter utveckla sin healingverksamhet och håller på att ta fram en ny form där hon jobbar med ljusvarelser och guider.

För att underhålla sin egen andlighet är båda två måna om att vara grundade och närvarande. Under mammaledigheten upptäckte Amanda hur befriande det är att inte alltid ha med sig mobilen, vilket hon ämnar hålla fast vid. Mathilda praktiserar non-duality så mycket som möjligt.

– Det ger mig en hälsosam distans till det som händer och hjälper mig vara här och nu.

Amanda Miklin föddes den 21 maj och harsoleniOxen, månen i Väduren och ascendenten i Tvillingarna. Hon får ofta höra att hennes energi gör folk lugna och att hon sprider kärlek. Favoritboken är A return to love av Marianne Williamson

Mathilda Ritzén föddes den 3 oktober och har solen i Vågen, månen i Fiskarna och ascendenten i Skorpionen. Många inspireras av henne eftersom hon vågar titta på sina sår och skyggar inte när det är tufft. Favoritboken är Släpp själen fri (The untethered soul) av Michael A. Singer.

Text: Sofia Ekholm
Intervju: Alexandra Jerselius

Den här artikeln publicerades först i Livsenergis medlemstidning 04 2023.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *