Så svälter du patogenerna i kroppen

Läsarfråga: För en tid sedan läste jag att du skrev om mat som belastar kroppen - däribland ägg. Stämmer detta och vad är det som gör att det belastar kroppen? Tacksam att få ditt svar och att få höra vad Anthony William förmedlat i ämnet.

Hej!
Tack för din fråga! Det här är något som förtjänar att lyftas mer!

Vår relation till ägg
Innan jag börjar vill jag nämna att jag förstår att det här kan vara ett känsligt ämne för många läsare. Många av oss har en emotionell koppling till ägg – vi är ofta uppvuxna med det, och historiskt har det varit en viktig överlevnadsmat. Bara tanken på att ägg inte är optimalt kan därför väcka känslor.

Även jag älskade ägg tidigare och åt det dagligen, men valde bort det för att kunna bli fri från mina kroniska symptom.

Ägg som grogrund för patogener
Anthonys varnande ord om ägg har faktiskt inget att göra med hur ”nyttigt” ägg är rent näringsmässigt (det är en diskussion för ett annat tillfälle ;)). Snarare handlar hans information om vad som har skett med ägg som har gjort det problematiskt.

Vid forskning på patogener (bl.a. virus och bakterier) har man i labb matat dem med ägg för att hålla dem vid liv. Dessa patogener har sedan nått allmänheten och är enligt Anthony den stora anledningen bakom kronisk sjukdom i vår värld. Eftersom dessa patogener har lärt sig att växa sig starka på ägg, så är risken stor att de får fäste i våra kroppar om det finns ägg där. Det spelar ingen roll om äggen är ekologiska eller kommer från frigående hönor. En annan sak värd att nämna är att det pågår en hätsk debatt därute om huruvida virus och bakterier äter överhuvudtaget. Anthony är väldigt tydlig här: de behöver äta för att hålla sig vid liv; de kan inte existera på ingenting.

Majsens förändrade roll
Det här kan liknas med vad som har hänt med vår majs. I många år var majs en viktig överlevnadsmat, men efter genmodifiering är den inte längre igenkännbar för kroppen och vi kan inte tillgodogöra oss den. Anthony avråder även från majs om man vill komma tillrätta med symptom. Det har alltså inget att göra med hur nyttiga eller viktiga dessa livsmedel varit för oss, utan vad en grupp människor har gjort med vår mat som gör att vi inte längre kan använda den på samma sätt.

Anthony Williams råd om kyckling
En annan sak han har varit tydlig med på senare tid är vikten att hålla sig borta från kyckling. Återigen handlar det inte om kycklingens vara eller inte vara; om näringen, proteinet, sammansättningen, om den är frigående eller inte. I det här fallet handlar det om fågelinfluensan som tar hårt på våra fåglar världen över. Det som sker är att viruset äter fågelvävnad. Det har rapporterats att människor blivit smittade av fågelinfluensan. Har man då kycklingkött i kroppen finns risken att influensan får näring av det och växer sig stark.

Information för att stärka oss
Som alltid handlar Anthonys information inte om att leva i rädsla, utan att vi ska ha möjlighet till information när vi behöver den. När vi har svar kan vi ta beslut som stärker oss och hjälper oss på vägen för att kunna hålla oss välmående.

Varje bok av Anthony tar upp information om ägg, men om du vill läsa mer ingående om hur man har använt ägg i labb så är Medial läkning reviderad & utökad boken för dig.

I välmående,

Carolina

Carolina Johansson
Utbildad sjuksköterska och näringsterapeut med fokus på Anthony Williams lära
Hemsida: carolinajohansson.se
Podcast: Hälsosant
Instagram: @carolinajohansson.se
E-post: hej@carolinajohansson.se

⌈OBS! Informationen är inte ersättning för medicinsk rådgivning, diagnos, behandling eller förskrivning. Rådfråga alltid din läkare när det kommer till din hälsa.⌋

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *