Allting börjar med ett frö

Efter en lång tid av mörker så sakta, sakta ljusnar dagen. Värmen smyger sig fram och med den små knoppar ur jorden. Våren är här och solen är gnistan som får allt att vakna till liv. Allting börjar om igen. Livets hjul snurrar på – i all oändlighet.

I arbetet med den aktuella medlemsboken Stjärnsjäl har tanken om alltings ursprung funnits allt närmare mig. Stjärnsjäl handlar nämligen om vårt ursprung. Inte som ett embryo skapat i mammas livmoder, vilket förvisso också är helt magiskt, utan som ett frö från kosmos, från stjärnorna.

Om vi tänker på mänskligheten och på jorden och lyfter blicken till ett större perspektiv så är vi en del av universum, varje liten partikel i och omkring oss. Det finns ingenting som skiljer oss från resten av alltet. Det kanske känns som att vi är separerade från universum eftersom vi inte kan röra oss förbi vår atmosfär hur som helst, men det betyder inte att det är sant. Vår själ är lika oändlig som universum kan upplevas – i tid och rum. Ibland behöver vi låta det sjunka in igen och igen, för det är lätt att glömma bort när vi går här med två fötter på jorden och tänker på hur upptagna vi är.

Det här samspelet mellan att vara både en själ och en människa, eterisk och fysisk, kan ibland upplevas som en inre konflikt. Det är bekvämt att vara antingen det ena eller det andra. Rebecca Campbell som har skrivit periodens medlemsbok menar att för att vi ska kunna utföra vårt uppdrag här på jorden på allra bästa sätt behöver vi leva båda våra delar på samma gång. I vår roll som människa ryms all erfarenhet, visdom och historia som vi upplevt som själar om vi bara vill minnas och förena det med våra liv. Boken Stjärnsjäl påminner oss om det och hjälper oss att samla oss till en fulländad helhet.

I den värld vi lever just nu, där krig avlöser pandemi i ett oavbrutet förlopp, är behovet av att minnas större än någonsin. Som Rebecca Campell sa i vårt samtal:

”Den här boken kunde lanserats för sex år sedan. Jag är glad att den inte blev klar då för då hade sex års erfarenheter saknats.”

Det är nu bokens budskap ska spridas.

Din själ hade en dröm. Ditt liv är den drömmen.
– Rebecca Campbell

Njut av alla knoppar och frön i naturen som kämpar för att nå sin prakt!

Varma vårhälsningar,

Alexandra Jerselius

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *