Att söka och finna naturen i sitt inre

Som många av er redan vet så har jag varit nyfiken på andliga traditioner och verktyg större delen av mitt liv. Länge var det bara på distans, men som livet ter sig gav det mig en riktig djupdykning in i hela denna underbara värld när jag började jobba med Livsenergi för drygt sex år sedan. Jag skulle sköljas igenom ordentligt och det fanns säkert en god anledning till det.

Det ämne som var mest lättillgängligt för mig då var healing. Det har alltid legat väldigt nära mig. Mediumskap var också en ”lågt hängande frukt”. Schamanism däremot var lite svårare att greppa, men det fångade mitt intresse direkt. Jag kommer ihåg att vi lanserade Andens medicin som medlemsbok i början av 2017 och jag fick förmånen att intervjua bokens författare Alberto Villoldo. Jag blev helt begeistrad. Dels över schamanismen som tradition och kultur, dels över honom – allt han varit med om, hans hängivelse att förstå och lära sig denna uråldriga visdom, hans bakgrund och erfarenhet. Jag fick en ”allt i ett”- introduktion av honom. Den fastnade och började gro.

Efter det träffade jag av en händelse Annika Panotzki som jobbar mycket schamanskt. Vi har haft många fina stunder tillsammans där min bägare av schamansk visdom har fyllts på. Jag har också dragits till andra utövare av schamansk praktik och fått uppleva otroliga saker.

Under den här resan som nu pågått i flera år har medicinhjulet – en helig schamansk tradition för transformation – dykt upp med jämna mellanrum. Utan att riktigt förstå vad det var så fastnade det hos mig. Nu har jag letat efter böcker på ämnet i flera år och äntligen har Alberto hört min önskan. Låt mig presentera en efterlängtad och helt underbar bok – Visdomshjulet.

”Hur ska du ha det” tänker du kanske – medicinhjul eller visdomshjul? I grund och botten är det samma sak, men att lyfta medicinhjulet en eller ett par dimensioner så fungerar det även som ett visdomshjul där vi inte bara fokuserar på personlig transformation utan på jordens och mänsklighetens transformation.

Så, luta dig tillbaka och påbörja din resa genom de fyra riktningarna tillsammans med dess arketyper i form av kraftdjur. Var beredd på en spännande färd!

Varma hälsningar,

Alexandra Jerselius 

TIPS:

Jag tror att en viktig grund till min hänförelse av medicinhjulet är naturens roll i vår läkning och den tydliga kopplingen mellan Moder Jord, kosmos och naturens energier. För mig är den så självklar sedan jag uppmärksammades om den. Oavsett om det är schamanism, häxkonst, kristaller eller något annat som intresserar dig, reflektera över vad det är som fängslar dig. Svaret kan ge dig insikter om ditt liv här och nu, varför du gör som du gör, eller varför vissa situationer uppstår. Det är väldigt spännande att se dessa mönster =).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *