En förändringens tid

Ett citat som återkommer i mitt liv är ”Det enda som är konstant är förändring”. Som person är jag inte särskilt linjär och rutinorienterad (trots att jag är född i oxens tecken) och ser förändring som något positivt. Även om vi står helt stilla så sker förändring, det är universums naturliga flöde, därmed också vårt. 

Men förändring kan ske på många olika plan och omfattning. Det är lätt att följa flödet när takten är behaglig, rolig och kanske även lagom spännande. Men så fort det blir för mycket blir det snabbt överväldigande och svårt att förhålla sig till. Det är här balans och harmoni kommer in – yinyang. Men det är inte alla turer vi kan påverka. Vad gör man då? 

En hel del av den inre resan vi gör går ut på att förbereda oss på dessa svårhanterliga situationer. Du känner säkert igen uttrycken ”allt är som det ska vara”, och ”allt sker av en anledning”. I vår sfär är detta ständigt trummande mantran, och oavsett om vi tog till oss det från början eller inte så har det blivit en sanning. Håller du med? Men, tänk då om man inte möter denna inställning så ofta, eller alls. Hur hanterar man livets virvlar då? Det finns en risk att krocken blir desto tuffare att ta. Det här har fått mig att uppskatta den ständiga ström av lärdom jag får på min inre resa allt mer. 

På tal om förändring så känns det som att medlemsboken vi lanserar i detta nummer – Den gyllene framtiden av Diana Cooper – är en som många har väntat på. Några har aktivt hört av sig och undrat om den kommer på svenska, men min spaning ligger egentligen mer på ett energiplan. Att få en inblick i framtiden händer så sällan, och i en tid av turbulens är den extra välkommen. Därför tror jag att det är en bok som kommer precis i rätt tid.  

Under produktionen av boken blev jag väldigt glad och överraskad när jag öppnade min mail en morgon och fick läsa det här av en medarbetare:  

”Alexandra, denna bok är magisk! Trots att jag hade ”redigerarögonen” på, blev jag helt tagen. Det känns som om enbart att läsa texten gör något med en, som en aktivering av något slag. En sak är säker, jag är inte samma människa efter att ha läst Den gyllene framtiden av Diana Cooper.” 

Jag fick nöjet att träffa Diana ännu en gång häromveckan, och det samtalet kan du ta del av både i podcasten och som video. Vi har även klippt ut en väldigt fin meditation som Diana bjöd på, lagom lång för att vakna till på morgonen. Bläddra vidare i tidningen och ta del av dessa positiva energier om en härlig framtid!  

Njut av våren och långa ljusa dagar! 

Varma hälsningar, 

Alexandra Jerselius 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *