Fånga magin!

Den här veckan började med en häftig synkronicitet – jag älskar när det händer! I måndags skulle jag ha en intervju med författaren till Livsenergis första häxbok. Jag såg fram emot den eftersom jag tycker om hennes bok väldigt mycket.

Samtidigt har jag varit lite osäker på hur den ska tas emot i bokklubben. Häxor och häxkonst har ju verkligen porträtterats på så många märkliga sätt och oron i mig ligger nog i om en del av dessa förutfattade meningar finns kvar. Hur som helst, i måndags (6/9) vid lunch berättade min man att de just hade haft ett reportage på SR P4 om den stora trenden för häxor och tarot. Underbart tänkte jag =) och insåg att detta är ännu ett tecken på samhällets ökande öppenheten för vår inre magi.

Häxor och magi

Häxor och magi har följt mig på olika sätt i livet. Till exempel, för några år sedan, en bit in i min inre utveckling mot det spirituella så sa min kusin till mig vid ett tillfälle ”jag vill bli mer häxa”. Det var i ett bredare samtal om vilket håll hon ville utvecklas åt i sitt yrke som kiropraktor. Det här satte ett avtryck i mig, för jag var egentligen osäker på om hon var öppen för det esoteriska. Samtidigt funderade jag på vad hon egentligen menade med det. Konstigt nog har jag inte frågat henne ännu.

En annan rolig personlig berättelse gäller min mamma. När jag var runt 20 år hängde hon mycket med ett gäng kvinnor som kallade sig för ”Häxorna”. De hade häxkvällar, och ibland hände det att jag kom förbi. Det jag såg var mest middagar och fest, men jag undrade alltid varför de kallade sig för Häxorna. Jag hoppades nog att det fanns lite magi och ritualer i det de höll på med men jag frågade aldrig och idag tror jag nog inte att det var så. Måste undersöka detta.

En inneboende dröm

För något år sedan blev jag helt uppslukad av serien Outlander. För er som inte har sett den är det ett kostymdrama som utspelar sig på 1700-talet och huvudkaraktären är en dåtidens healer. Egentligen lika mycket häxa, men det gick ju inte att erkänna och överleva. Bortom dramat lyckas serien på ett helt magiskt sätt framhäva de vackra, ännu oförstörda landskapen, ursprungsbefolkningar, ceremonier och ritualer, och inte minst, närheten till naturen. Den serien väckte ytterligare en inneboende dröm om att leva ännu mer i synk med jorden, myllan, mossan… det rena och äkta.

Samtidigt växte min bild av häxan fram för mig, den som ser sig själv som en del av alltet, som inser att hon är magiskt och bär helande förmågor och använder dem för att bidra till en bättre värld. Hon är mest troligt naturnära, tar hand om och värnar om Moder Jord och allt den har skapat och använder dess naturresurser på ett aktsamt sätt för att hjälpa människor, djur m.m. till bättre välmående.

Det finns säkert lika många bilder av en häxa som det finns människor i världen, och det är ju ganska logiskt. I Periodens Bok Häxkonst – Omfamna din inre häxa får ni träffa Juliet Diaz, en häxa med långt släktträd av häxor och healers från Kuba. Hon är innerlig och stark i sin tro, och med ett väldigt vackert språk lockar hon oss att låsa upp dörren till vår inre häxa. Boken innehåller massor med formler, brygder, tips, råd och – så klart – en beskrivning av häxans högtider för att vi ska kunna manifestera det vi önskar i livet, bli av med sådant som inte tjänar oss och leva ett häxigare liv. Alltså ett liv där vår sanna natur får ut sin kraft.

Glöm inte – DU ÄR MAGISK.

Varma hälsningar, Alexandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *