Håll dig stark under februari!

Nu när vi närmar oss den berömda vabruarimånaden – en tid då många brukar drabbas av influensan – är det viktigt att vi tar förebyggande åtgärder för att stärka vårt immunförsvar. Här kommer ett prisvärt, enkelt men otroligt kraftfullt knep som tyvärr inte får den uppmärksamhet den förtjänar: vitlök!  

Vitlök, den lilla kryddan som ofta hamnar i skuggan av andra superfoods, är faktiskt en riktigt effektiv medicin! Den har använts i århundraden för sina antimikrobiella egenskaper och är antiviral, antibakteriell, svampdödande (inklusive anti-mögel), anti-parasitisk och rik på fytokemikalien allicin – en svavelförening som aktivt bidrar till att förebygga sjukdomar. 

En särskilt effektiv metod som Anthony har introducerat är rå vitlöksterapi. Vid de första tecknen på förkylning, influensa eller halsont, ta fram vitlök och finhacka en rå vitlöksklyfta. Sedan har du 4 alternativ att mosa in den i:  

  1. en banan (min absoluta favorit) 
  1. ångkokt potatis 
  1. lite avokado, eller  
  1. blanda den med en sked rå honung 

Upprepa detta tre gånger om dagen tills du känner dig bättre. 

Låt oss ge vitlöken den uppmärksamhet den förtjänar och stärk ditt försvar mot vabruari-attacker. Ett litet knep som kan göra stor skillnad! 

I boken Handlingsplan för hjärnhälsa hittar du många olika terapier och recept för att stärka immunförsvaret oavsett tid på året! Bland annat hittar du denna värmande buljong som ett ytterligare knep att ta till när du känner att du börjar bli sjuk. Ät den som den är eller använd den som bas i soppor och grytor. 
 
I välmående, 
Carolina 

Den här texten publicerades först i Livsenergis medlemstidning nr 2 2024.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *