Har du bär i frysen som inte går åt? Här får du tips!

Har du plockat mycket bär i sommar som fyller frysen? Bärplockning (innefattar även blommor och frukt) är en av de kraftfullaste meditationer vi kan göra enligt Anthony William. Det sätter oss i kontakt med naturen och aktiverar läkning i vår själ från känslomässiga svårigheter.

Vi har mycket bär här i Sverige som vi kan plocka vilt; blåbär, hallon och lingon är bara några av dem. Bären har olika egenskaper (oavsett om de är vilda eller odlade) och påverkar vår kropp på olika sätt. Vilda blåbär är, enligt Anthony, en av de mest kraftfulla näringskällor som vi har tillgång till. De har det högsta antioxidantinnehållet av samtliga livsmedel på jorden och kan hjälpa till att motverka sjukdomar som drabbar oss. Blåbäret är starkt och har överlevt i tusentals år genom att anpassa sig till alla klimatförändringar. Blåbärsris kan till och med brinna ner men komma tillbaka starkare, medans andra växter dör. Denna kraft och intelligens förs över till oss när vi äter dem.

Alla bär, oavsett sort, innehåller mycket oxidanter som skyddar oss från åldrande. De är också viktiga för att motverka problem med både hjärnan och hjärtat. De har även rikligt med ”upphöjd biotika” i sig. Något som är mycket mer kraftfullt än den probiotika man kan köpa i hälsokostaffären.

Ett tips på hur du kan använda dina frysta bär är att göra smoothies på dem. Ett enkelt recept är att blanda 2,5 dl bär med 2 bananer och 2 urkärnade dadlar. Tillsätt vatten eller kokosvatten för att få önskad konsistens. Det här är ett bra grundrecept och du kan experimentera med olika bär och andra smaker.

Ett annat tips är att fylla en skål med bär och låta dem tina i kylskåpet under natten. På morgonen kan du ringla lite rå honung över dem och vips har du en färdig frukost utan större förberedelse!

Vill du veta mer om vad bär gör för oss så är Kostguiden boken för dig! Där skriver Anthony inte bara om bärens viktiga egenskaper utan om över 50 olika livsmedel och deras påverkan på kroppen. Dessutom finns det recept till varje livsmedel, så att du lätt kan inkludera dessa i din vardag.

I välmående,
Carolina Johansson
Utbildad sjuksköterska och näringsterapeut med fokus på Anthony Williams lära

Hemsida: carolinajohansson.se
Podcast: Hälsosant
Instagram: carolinajohansson.se
E-post: [email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *