Överraskad och förvånad över mig själv

Att vara en ständig elev som lär sig av livet varje dag har många fördelar men kan också vara utmanande. Att vara på en ständig utvecklingsresa innebär att man måste vara öppen för förändring, att inte låsa sig vid sina uppfattningar, åsikter och invanda mönster, för om man gör det går man emot sina grundläggande värderingar, kanske…

Jag ska sluta prata om ”man”, för det är mig själv jag beskriver och vill inte på något vis bestämma reglerna för någon annan. Det är en spännande tid just nu. Mer specifikt utmanar livet mig på sätt som får mig att reflektera över min egen värdegrund, vilket gör mig ännu starkare i min tro på den eviga läranderesan. Samtidigt blir jag ständigt påmind om vad den innebär, och det är så klart inte alltid lätt att se sig själv, sina beteenden och programmeringar och ”göra rätt”. Men helt plötsligt ser jag t.ex. hur en relation som fick en väldigt dålig start vänds till förståelse och utbyte, hur en frustration byts till entusiasm och engagemang och hur ett motstånd vänds till nyfikenhet. Visst är det härligt att överraska sig själv!?!

Under 2022 fick jag en propå från en medlem om att titta på boken Mary Magdalene Revealed eftersom det var en sådan fantastisk bok och hon ville väldigt gärna läsa på svenska. Jag hade redan kikat på manus men avfärdat den som en lite väl kristen bok, något jag minsann inte trodde på för vår bokklubb (som är frikopplad från etablerade religioner). Men jag greps av den här kvinnans angelägenhet och började kika på boken igen och googlade på författaren Meggan Watterson. Det tog inte många minuter innan jag satt med tårar i ögonen, gåshud på armarna och en enorm, varm känsla inombords av förståelse, engagemang och ett stort JA i hjärtat. Den här boken måste nå ut till fler!

Maria Magdalena – den begravda sanningen är en VIKTIG bok. Min första snegling i manus innan avfärdande var en grov felbedömning. Nog för att Maria Magdalena är en kristen profil, men hennes berättelse är en lavett som får mig att rycka till, vakna upp och känna att ”nu är det nog”. Meggan Watterson har hittat ett effektivt sätt att få oss läsare att titta på (o)rättvisa, (o)jämlikhet, (o)balans, maskulint och feminint, lögn och sanning.

De känslor som väckts av teamet som har varit med och producerat den här boken vittnar om samma sak. Det är starka och oväntade känslor som rör upp en kraft inombords. Det är i särklass den bok som berört mig mest på länge. Jag säger bara förbered dig på en häftig resa!

Hoppfulla hälsningar, Alexandra Jerselius

Stort tack till er alla!

Jag vill rikta ett stort TACK till alla er medlemmar! Och ett extra tack för att
ni hör av er med tips och råd. Det ger mig så mycket inspiration och det ger
Livsenergi en skjuts i sin utveckling. Det är ingen hemlighet att vi/Livsenergi finns på grund av er. Utan er nyfikenhet, längtan och ständiga önskan att inspireras på djupet skulle inte böckerna vi ger ut ha någon läsare. Klyschigt kanske, men jag tror att vi vill samma sak och vi jobbar parallellt för att fler ska finna sin brännpunkt där livsenergin är som starkast och får oss att lysa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *